Pages

Vitrioli: Ακύρωση παραστάσεων



Ακυρώνονται οι παραστάσεις του έργου Vitrioli την Παρασκευή 15 Μαρτίου, το Σάββατο 16 Μαρτίου και την Κυριακή 17 Μαρτίου λόγω αιφνίδιας ασθένειας ηθοποιού. Παρακαλούνται οι θεατές που έχουν ήδη προμηθευτεί εισιτήρια να προσέλθουν στα ταμεία του Εθνικού Θεάτρου εντός δεκαήμερου για αλλαγή ή εξαργύρωση των εισιτηρίων τους ή να επικοινωνήσουν με το τηλέφωνο 2107234567 για εισιτήρια μέσω τηλεφωνικού κέντρου και internet.



Το καινούργιο τολμηρό έργο του Γιάννη Μαυριτσάκη, τοποθετημένο σ’ ένα σύγχρονο πλαίσιο αποκάλυψης, αφηγείται την ιστορία ενός αγοριού που ζει στις παρυφές της πραγματικότητας, συνδιαλέγεται με τις δυνάμεις του χάους, αμφιταλαντεύεται ανάμεσα στην διαβρωτική δύναμη της ζωής και την άρνησή της.
Ο Γιάννης Μαυριτσάκης, ένας από τους πιο ενδιαφέροντες έλληνες συγγραφείς της νέας γενιάς, (Βόλφγκανγκ, Το τυφλό σημείο, Κωλοδουλειά), επιχειρεί μια καταβύθιση στον τραυματικό και δύσκολο κόσμο της εφηβείας, που αρνείται να υποταχτεί σε κανόνες και δεν αποδέχεται άκριτα όσα της επιβάλλονται. Σκηνοθετεί ο καταξιωμένος Γάλλος σκηνοθέτης και συγγραφέας Olivier Py, καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Οντεόν στο Παρίσι μέχρι το 2012 και από το 2013 διευθυντής του φεστιβάλ της Αβινιόν.

Η ταυτότητα της παράστασης
Σκηνοθεσία: Olivier Py
Σκηνικά – Κοστούμια: Pierre-André Weitz
Φωτισμοί: Bertrand Killy
Βοηθός σκηνοθέτη: Ξένια Θεμελή
Βοηθός σκηνογράφου – ενδυματολόγου: Παύλος Θανόπουλος

Διανομή
Η μητέρα: Μαρία Κεχαγιόγλου
Το αγόρι: Δημήτρης Μοθωναίος
Ο θεραπευτής α’, ο θεραπευτής β΄: Περικλής Μουστάκης
Το κορίτσι: Κίτυ Παϊταζόγλου
Ο ερμαφρόδιτος: Γιάννος Περλέγκας
Ο κύριος, ο συσκευαστής: Μηνάς Χατζησάββας
Ο επιθεωρητής σφαγίων: Νίκος Χατζόπουλος

Τα ταμεία του Εθνικού Θεάτρου λειτουργούν ως εξής:

Κτίριο Τσίλλερ (Αγίου Κωνσταντίνου 22-24)
Τετάρτη έως Κυριακή 10:00π.μ. – 9:30μ.μ.

Θέατρο  Rex (Πανεπιστημίου 48)
Τρίτη, 10:00π.μ. – 5:00μ.μ
Τετάρτη έως Κυριακή, 10:00π.μ. – 9:00μ.μ.