Pages

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΛΥΡΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ ΜΑΡΤΙΟΣ-ΙΟΥΛΙΟΣ 2017



Το δεύτερο μισό της Καλλιτεχνικής Περιόδου 2016-17, της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, ξεκινά με τις παραστάσεις όπερας και μπαλέτου που θα πραγματοποιηθούν κατά τη δοκιμαστική περίοδο στην Κεντρική Σκηνή - Αίθουσα «Σταύρος Νιάρχος» στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και ολοκληρώνεται στο τέλος Ιουλίου, στο Ηρώδειο με τον Τροβατόρε του Τζουζέππε Βέρντι.

Η πρώτη παράσταση της ΕΛΣ στην περίοδο δοκιμαστικής λειτουργίας στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος είναι η παραγωγή του Μπαλέτου της ΕΛΣ Τοπία, σε χορογραφία Μπενζαμέν Μιλπιέ, Αντώνη Φωνιαδάκη, Ντάγκλας Λη, το οποίο θα παρουσιαστεί στις 31 Μαρτίου, 1, 2, 4, 5 Απριλίου & 5, 6, 10 Μαΐου 2017, στην Κεντρική Σκηνή της ΕΛΣ - Αίθουσα «Σταύρος Νιάρχος».

Η πρώτη παραγωγή όπερας της ΕΛΣ στην περίοδο δοκιμαστικής λειτουργίας στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, είναι ο Μάκβεθ του Τζουζέππε Βέρντι, σε μουσική διεύθυνση Λουκά Καρυτινού - Ηλία Βουδούρη και σκηνοθεσία Λορέντσο Μαριάνι, η οποία θα παρουσιαστεί στις 23, 25, 27, 29 Απριλίου & 3 Μαΐου 2017, στην Κεντρική Σκηνή της ΕΛΣ - Αίθουσα «Σταύρος Νιάρχος». Στους βασικούς ρόλους, οι Τάσης Χριστογιαννόπουλος και Δήμητρα Θεοδοσίου.

Στις 19 Μαΐου 2017, η Εθνική Λυρική Σκηνή αποχαιρετά το Θέατρο Ολύμπια με την παρουσίαση του πρώτου έργου που ανέβασε το 1944, στον ιστορικό αυτό χώρο της Οδού Ακαδημίας. Πρόκειται για την Ρέα του Σπυρίδωνος Σαμάρα, η οποία θα παρουσιαστεί σε ημισκηνοθετημένη μορφή, σε μουσική διεύθυνση Βύρωνα Φιδετζή και σκηνοθετική επιμέλεια Νίκου Διαμαντή.

Η πρώτη μεγάλη καλοκαιρινή παραγωγή, εντός του Φεστιβάλ Αθηνών, είναι η Μαντάμα Μπαττερφλάι του Τζάκομο Πουτσίνι, σε μουσική διεύθυνση Λουκά Καρυτινού και σκηνοθεσία Ούγκο ντε Άνα και θα παρουσιαστεί για πέντε παραστάσεις στις 31 Μαΐου & 2, 3, 4, 7 Ιουνίου 2017 στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού. Στους βασικούς ρόλους οι Τσέλια Κοστέα, Στέφανο Σέκκο, Δημήτρης Πακσόγλου, Διονύσης Σούρμπης κ.α.


Η δεύτερη καλοκαιρινή παραγωγή της ΕΛΣ στο Φεστιβάλ Αθηνών, είναι ο Τροβατόρε του Τζουζέππε Βέρντι σε μουσική διεύθυνση Μίλτου Λογιάδη και σκηνοθεσία Στέφανο Πόντα και η οποία θα παρουσιαστεί στις 21, 23, 25, 27 Ιουλίου 2017 στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού. Στους βασικούς ρόλους οι Πιέρο Πρέττι, Τσέλια Κοστέα, Γιελένα Μανίστινα, Δημήτρης Πλατανιάς, Δημήτρης Τηλιακός κ.ά.