Pages

"BEYOND COLLAPSE": ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ Η ΟΥΤΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ;


Από τι αποτελείται η ουτοπία; Είναι μια ανάμνηση ή μια προβολή στο μέλλον; Η παιδική ηλικία, ο έρωτας και η επανάσταση είναι συστατικά της; Τι υπάρχει πέρα από κάθε προσωπική ή κοινωνική κατάρρευση; Ποιος είναι ο ήχος της πτώσης; Η νεαρή χορογράφος Εύη Σούλη δημιουργεί την παράσταση "Beyond Collapse", και ο Παύλος Παυλίδης συνθέτει για πρώτη φορά μουσική για τον χορό και το θέατρο. Από 25-27 Απριλίου στο Σύγχρονο Θέατρο (Ευμολπιδών 45, Γκάζι)

Μία ομάδα νέων προσπαθούν να χτίσουν τη δική τους ευδαιμονία με γνώριμα υλικά χωρίς να γνωρίζουν ότι η προσπάθεια αυτή γίνεται μέσα σε ένα χώρο απόλυτα ελεγχόμενο που τους εμποδίζει τη πορεία προς τα έξω, προς τα πάνω, προς πέρα. Υπάρχει άλλος δρόμος ή θα μείνουν δέσμιοι σε ένα έξωθεν δεσμευμένο περιβάλλον;
Εναλλασσόμενα εύθραυστες οριακές καταστάσεις σε μια πορεία με καταρρεύσεις και ανοικοδομήσεις με  τη λαχτάρα για μια βαθιά ανάσα λύτρωσης.

Εύη Σούλη 

Κατάγεται από τη Ζάκυνθο. Είναι πτυχιούχος της Ανώτερης σχολής χορού «Ραλλού Μάνου» (2007-2010) και φοιτά στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια πάνω στη τεχνική του κλασσικού, σύγχρονου χορού, αυτοσχεδιασμού και χορογραφίας με δασκάλους όπως: Σύνθια Φρυδά, Αγγελική Στελλάτου, Σοφία Μαυραγάνη, Σταυρούλα Σιάμου, Χάρη Μανταφούνη, Ηλία Λαζαρίδη, Αντώνη Φωνιαδάκη, Στέλλα Ζάννου, Αθανασία Κανελοπούλου, Eulalia Ayguade Farro, David Zambrano, Cruz Isael Mata, Jochen  Heckmann, Alida Dors, Πατρίσια Απέργη κ.α. Έχει συνεργαστεί με πολλούς ανθρώπους του χορού, του θεάτρου και άλλων τεχνών, όπως: Χάρης Μανταφούνης, Μαρίελα Νέστορα, Αλίκη Καζούρη, Μπέτυ Δραμισιώτη, Αγγελική Τατού Δέδε, Κατερίνα Γιαννακοπούλου, Άγγελος Φρατζής, Γιώργος Κουμεντάκης. Επίσης είχε συμμετοχή σε φεστιβάλ και οργανισμούς, όπως: Αthens Biennale (2011), Artogether festival (2011), Athens video dance (2012), Citrus festival (2013), Θέατρο του Δρόμου (2013). Ίδρυμα Θεοχαράκη, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. To Φεβρουάριο του 2015 ανέβηκε η παράσταση ΄Άρση / Θέση ΄΄ σε ιδέα και χορογραφία της. Η ίδια παράσταση  επιλέχθηκε και παρουσιάστηκε   από το Νew Europe Festival 2015 Jarmila Jerabkova Award τον Νοέμβριο του 2015 στην Πράγα. Τέλος, διδάσκει κλασσικό και σύγχρονο χορό .

 

Παύλος Παυλίδης 
Είναι μουσικός, στιχουργός και τραγουδοποιός. Γεννήθηκε στις 13 Οκτωβρίου του 1964 στη Βρέμη, μεγάλωσε στη Βέροια και ζει στην  Αθήνα. Γνωστός στο ευρύ κοινό έγινε ως κιθαρίστας στην ελληνική ροκ μπάντα Μωρά στη Φωτιά (1986 - 1988) και μετέπειτα ως frontman και στιχουργός στα Ξύλινα Σπαθιά (1993 - 2003). Από το 2004, ακολουθεί solo καριέρα και συνεργάζεται με τους B-Movies. Το Beyond  Collapse είναι η πρώτη παράσταση για την οποία συνθέτει μουσική.


Παραστάσεις
25, 26 & 27 Απριλίου | ώρα 21.30 μ.μ.
Είσοδος 12 ευρώ & 8 ευρώ μειωμένο | Διάρκεια 50 λεπτά