Pages

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΜΠΑΛΤΑ ΣΤΗΝ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ


«Είναι η πρώτη φορά που Υπουργός Πολιτισμού επισκέπτεται τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου». Με αυτά τα λόγια υποδέχτηκε ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου κ. Στάθης Λιβαθινός τον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Αριστείδη Μπαλτά στις κτιριακές εγκαταστάσεις της σχολής στην οδό Πειραιώς 35, όπου τον ξενάγησε μαζί με τον Αναπληρωτή  Καλλιτεχνικό  Διευθυντή  κ. Θοδωρή Αμπαζή.

Στη συνέχεια, ο Υπουργός συνάντησε σπουδαστές και από τα τρία έτη φοίτησης, στη μεγάλη αίθουσα της σχολής, στο «Θεατράκι», όπως την ονομάζουν. Ο κ. Στάθης Λιβαθινός τόνισε την εκπαιδευτική-ακαδημαϊκή ιδιότητα του Υπουργού λέγοντας ότι «πρόκειται για έναν Δάσκαλο που είναι και Υπουργός και μας τιμά με την παρουσία του», ενώ ο κ. Μπαλτάς ρώτησε τους σπουδαστές για διάφορες πρακτικές παραμέτρους της σχολής, για τους λόγους που επέλεξαν να ακολουθήσουν αυτή τη σταδιοδρομία, για το «τι σημαίνει εντέλει υποκριτική», για το αν ισχύει η εντύπωση που έχει ότι «παρά την οικονομική κρίση ή και λόγω αυτής, συντελείται μια πολιτιστική άνθηση».

Οι μελλοντικοί ηθοποιοί φάνηκαν να απολαμβάνουν τη συζήτηση με τον Υπουργό, ενώ δεν έκρυψαν τον ενθουσιασμό τους, όταν ο ίδιος τους υποσχέθηκε ότι θέλει πολύ να επιστρέψει στη σχολή και να παρακολουθήσει ένα μάθημα μαζί τους, «αρκεί να μην έχει πολλή κίνηση και τραγούδι».  Σε αυτό το σημείο, ο κ. Λιβαθινός ενημέρωσε τον Υπουργό ότι «μόνο φέτος είχαν αιτήσεις από 700 υποψήφιους σπουδαστές και τελικά δέχτηκαν 16», ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στα Εργαστήρια του Εθνικού Θεάτρου (φωτισμών, μουσικής σύνθεσης και σκηνογραφίας-ενδυματολογίας) που απευθύνονται στο ευρύ κοινό, επαγγελματίες αλλά και ερασιτέχνες.
Λίγο πριν αποχωρήσει ο Υπουργός από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, μια ομάδα φοιτητών του έθεσε το ζήτημα του φοιτητικού εισιτηρίου, το οποίο δεν δικαιούνται παρότι είναι φοιτητές, και ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα επιληφθεί του θέματος.


Μετά την επίσκεψη στην Πειραιώς 35, ο Υπουργός μαζί με τους κυρίους Λιβαθινό και Αμπαζή περιηγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Σχολείου της Ειρήνης Παππά, στην Πειραιώς 52, όπου ο κ. Λιβαθινός έχει προτείνει ότι θα μπορούσε να μεταστεγαστεί η Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου.