Pages

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ BULLYING ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΒΟΥΤΣΑ


Ο Κώστας Βουτσάς σκηνοθετεί και παίζει στο έργο για παιδιά και νέους, "Ένας στρογγυλοκέφαλος στη χώρα των μυτεροκέφαλων", στο Τριανόν (Κοδριγκτώνος 21 & 3ης Σεπτεμβρίου, Αθήνα), σε οργανωμένες παραστάσεις για σχολεία. Η παράσταση της Θεατρομάθειας, αποτελεί μια στοχευμένη απάντηση στον ενδοσχολικό εκφοβισμό (bullying) και τον εκφοβισμό του διαδικτύου (cyber-bullyingμε καταιγισμό μηνυμάτων για μικρούς και μεγάλους. Αυτό μαρτυρά η μέχρι τώρα παρουσίασή της σε εκπαιδευτικούς, παιδιά και εφήβους, όπου έγινε ενθουσιωδώς αποδεκτή.
Ο Κώστας Βουτσάς είναι ο βασιλιάς της χώρας των μυτεροκέφαλων και υπόσχεται, άφθονο γέλιο αλλά και σημαντικά μηνύματα κατά του εκφοβισμού (bullying). 
Ένα στρογγυλοκέφαλο παιδί γεννιέται σε μια χώρα μυτεροκέφαλων και αντιμετωπίζει τη σκληρότητα, την κοροϊδία και τον εκφοβισμό από τους συνομηλίκους του. Ο βασιλιάς της χώρας στέλνει όλα τα παιδιά στο δάσος των γνώσεων και των αποφάσεων για να ανακαλύψουν τα στοιχεία που είναι απαραίτητα για μια θετική στάση στη ζωή και υγιείς σχέσεις με τους άλλους. Ανακαλύπτουν τρόπους για την αντιμετώπιση των δυσκολιών της ζωής, το όπλο της γνώσης, αλλά και τους κινδύνους του ιστού. 
Η συγκινητική και κωμική περιπέτεια ενός στρογγυλοκέφαλου που γεννήθηκε στη χώρα των Μυτεροκέφαλων, είναι μια αλληγορία για το διαφορετικό, αλλά και μια περιπέτεια για την ανακάλυψη του εαυτού μας.

Στόχος της παράστασής είναι η ευαισθητοποίηση κι ο γόνιμος προβληματισμός πάνω στο σοβαρό πρόβλημα του bullying, η δράση και αντίσταση στους θύτες.

Παραστάσεις, καθημερινά, οργανωμένες
στο Κινηματοθέατρο ΤΡΙΑΝΟΝ 
(Κοδριγκτώνος 21 & Γ΄ Σεπτεμβρίου) 
ώρα πρωινής παράστασης: 10.30 π.μ.
Διάρκεια παράστασης (με διάλειμμα): 90 λεπτά
Τιμή εισιτηρίου: 5 €

Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να πάρουν περισσότερες πληροφορίες 
στο τηλέφωνο 2109025025 Κιν. 6932434375 (Α.Κατσαβού) 

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Αλίκη Κατσαβού 
Πληροφορίες: Β.Δημητρακοπούλου / Δ. Μιχαηλίδου