Pages

H ΚΑΤΙΑ ΓΕΡΟΥ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΣΤΟ "LA STRADA" ΤΟΥ ΦΕΛΛΙΝΙ


Η θεατρική διασκευή του "La Strada" του Φεντερίκο Φελλίνι βασισμένη στην ομώνυμη ταινία παρουσιάζεται στην Κεντρική Σκηνή του THEATRO VICTORIA σε σκηνοθεσία Βασίλη Νικολαϊδη, με τους Κάτια Γέρου, Θανάση Κουρλαμπά και Νίκο Νίκα στους βασικούς ρόλους. Πρόκειται για το θεατρικό έργο των Τούλιο Πινέλλι και Μπερναντίνο Τσαππόνι που βασίζεται στο σενάριο της ομώνυμης ταινίας του Φελλίνι. Η παράσταση που έκανε πρεμιέρα στις 5 Νοεμβρίου παίζεται κάθε Τετάρτη στις 7.30, Πέμπτη έως Σάββατο στις 9.00 μ.μ. και Κυριακή στις 8.00 μ.μ.
H δράση του έργου εκτυλίσσεται στην ύπαιθρο σ' ένα πλαίσιο απόλυτης φτώχειας και στέρησης. Η μάνα της Τζελσομίνας πουλάει την κόρη της στον πλανόδιο πεχλιβάνη Τσαμπανό ο οποίος ζητάει βοηθό για το νούμερό του.
Η Τζελσομίνα, ένα "αερικό", παράξενο πλάσμα εντάσσεται στον κόσμο του Τσαμπανό και δένεται μαζί του.
Ο Τσαμπανό, άξεστος, κλειστός κι απρόσιτος δεν συγκινείται από την στάση της.
Η συνάντηση Τσαμπανό-Τζελσομίνας με τον "τρελλό", άλλο ένα παράξενο πλάσμα του υπαίθριου τσίρκου, θα είναι καταλυτική και θα σφραγίσει την μοίρα και των 3 ηρώων.


Strada σημαίνει δρόμος. Ένας δρόμος όμως, δύσκολος, σκληρός και απάνθρωπος που δεν επιτρέπει στους ήρωες να δουν τον διπλανό τους και να καταλάβουν την ανάγκη της ανθρώπινης επαφής. 
Οι 3 βασικοί χαρακτήρες του έργου συνυπάρχουν εξ’ ανάγκης, αλληλοσπαράσσονται και αλληλοκαταστρέφονται. Όταν η αλήθεια γίνεται συνείδηση είναι πια πολύ αργά. Ή μήπως όχι; 
Το La Strada ουσιαστικά είναι η πορεία τριών ανθρώπων προς την αυτογνωσία. Καθώς οι ήρωες του έργου κινούνται στο πλαίσιο ενός λαϊκού πανηγυριού και ενός φτωχού τσίρκου, το οποίο στήνεται και ξεστήνεται στο δρόμο, ο θίασος έχει μια πολυμορφική σύνθεση. Ηθοποιοί, μουσικοί, ακροβάτες. Όλα συμβαίνουν εκείνη την στιγμή μπροστά στα μάτια των θεατών. 
Αλυσίδες που σπάνε από τον ρωμαλέο πεχλιβάνη. Δύσκολα ακροβατικά νούμερα στο κενό. Κωμικά σκετς. Μουσικοί που παίζουν ζωντανά. Όλα αυτά συνθέτουν τον ιστό μέσα στον οποίο οι βασικοί χαρακτήρες θα βιώσουν το υπαρξιακό τους δράμα. 
Τελικά, είναι ο «δρόμος» το περιθώριο ή μήπως μια μικρογραφία της κοινωνίας που ζούμε σήμερα; 

Ταυτότητα παράστασης
Μετάφραση - Διασκευή : Ο Θίασος
Σκηνοθεσία: Βασίλης Νικολαϊδης
Σκηνικός χώρος - Κοστουμια: Γιάννης Μετζικώφ
Επιμέλεια κίνησης- Χορογραφία : Κωνσταντίνος Μίχος
Μουσική: Λεωνίδας Μαριδάκης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ευγενία Μαραγκού
Φωτισμοί: Βαγγέλης Κάνδιας
Φωτογραφίες: Γεωργία Σιέττου, Στέλιος Δανιήλ

Παίζουν: Κάτια Γέρου, Θανάσης Κουρλαμπάς, Νίκος Νίκας, Έφη Κόντα, Μέλιος Κατσαμάκης, Ευγενία Μαραγκού, Λεωνίδας Μαριδάκης, Κίμων Παντερής.

ΙΝFO
Παραστάσεις:
• Τετάρτη : 7:30μμ
• Πέμπτη έως Σάβατο : 9:00μμ
• Κυριακή : 8:00μμ
Τιμές εισιτηρίων:
• Κανονικό εισιτήριο: 18 ευρώ
• Τετάρτη, Παρασκευή & Κυριακή: Γενική είσοδος 12 ευρώ
• Φοιτητικό / Νεανικό (έως 25 ετών) / Συνταξιούχων (άνω των 65 ετών) : 10 ευρώ
• Aνέργων : 5 ευρώ
• Γενική προπώληση (Viva.gr, 11876, Public, Παπασωτηρίου, Seven Spots, ΙΑΝΟS, ReLoad) : 10 ευρώ

ΤΗΕΑΤROVICTORIA
Μαγνησίας 5 και 3ης Σεπτεμβρίου 119
Τηλ.κρατήσεων: 210-8233125/6972964339
www.theatrovictoria.gr