Pages

"ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ": ΝΕΑ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΣΤΟΝ ΒΟΤΑΝΙΚΟ / ΕΝΑΡΞΗ 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ


Ένας νέος θεατρικός χώρος, που εδράζεται σε μία από τις ιστορικότερες περιοχές της πρωτεύουσας ετοιμάζεται να ανοίξει από 14 Νοεμβρίου τις πύλες του για το αθηναϊκό κοινό. Ο λόγος για την «Ακαδημία Πλάτωνος», που στεγάζεται ακριβώς πίσω από τον αρχαιολογικό χώρο της περίφημης Ακαδημίας, της φιλοσοφικής σχολής του Πλάτωνα, και αποτελεί ένα νεοσύστατο εγχείρημα που φιλοδοξεί να φιλοξενήσει τις πιο ενδιαφέρουσες τάσεις της θεατρικής Αθήνας.

 Η «Ακαδημία Πλάτωνος» διαθέτει τρεις σκηνές: την κεντρική, μία διαμορφωμένη υπαίθρια και τη βιομηχανική, που βρίσκεται στην παλιά αποθήκη του χώρου. Την καλλιτεχνική διεύθυνση του θέατρου έχει αναλάβει η νεαρή ηθοποιός Κρίστελ Καπερώνη, η οποία κατήρτισε ένα πρόγραμμα για τους επόμενους μήνες που περιλαμβάνει πέντε παραστάσεις, οι δύο από τις οποίες απευθύνονται σε παιδιά, ένα παιδικό εργαστήριο και μία συναυλία.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της «Ακαδημίας Πλάτωνος»:

«Μαύρη Ζάχαρη»: Το σκοτεινό παραμύθι για τον έρωτα και τα ναρκωτικά του Χρήστου Καρασαββίδη, εμπνευσμένο από το βιβλίο «CANDY», σε σκηνοθεσία Γιάννη Ράμου. (από 14 Νοεμβρίου κάθε Κυριακή στις 20.30, Παρασκευή και Σάββατο στις 21.15. Τιμές εισιτηρίων: 12 ευρώ κανονικό, 7 ευρώ μειωμένο).

«Παραμύθι χωρίς όνομα»: Το μυθιστόρημα της Πηνελόπης Δέλτα παρουσιάζεται σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία Γιούλης Ηλιοπούλου. (από 16 Νοεμβρίου κάθε Κυριακή  στις 15.00. Τιμές εισιτηρίων: 12 ευρώ κανονικό, 7 ευρώ μειωμένο).

«Η βασίλισσα του χιονιού»: Για 7η χρονιά η παιδική σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου παρουσιάζει το γνωστό παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. (από 16 Νοεμβρίου κάθε Κυριακή στις 11.30. Τιμές εισιτηρίων: 12 ευρώ κανονικό, 7 ευρώ μειωμένο).

«Ρ(ωμαίος) + Ι(ουλιέτα) Forever»: Το αριστούργημα του Σαίξπηρ σε ένα σύγχρονο ανέβασμα με πρωτότυπη μουσική από τον B.D Foxmoor των Αctive Μember και κινησιολογία - σκηνική πάλη από τον Δρόσο Σκώτη. (από 16 Νοεμβρίου κάθε Κυριακή 17.45, Δευτέρα και Τρίτη στις 21.15. Τιμές εισιτηρίων: 12 ευρώ κανονικό, 7 ευρώ μειωμένο).

«Λήθη»: Ο 27χρονος καλλιτεχνικός διευθυντής και σκηνοθέτης του Δημοτικού Θεάτρου Ναυπλίου Νίκος Φυτάς παρουσιάζει την πολυσυζητημένη παράστασή του στο αθηναϊκό κοινό.  (από 19 Νοεμβρίου κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 21.00. Τιμές εισιτηρίων: 12 ευρώ κανονικό, 7 ευρώ μειωμένο).

Συναυλία του B.D Foxmoor των Αctive Μember στις 18, 19, 20 & 21 Δεκεμβρίου. Γενική είσοδος 10 ευρώ με ποτό.

Παράλληλα, από 6 Δεκεμβρίου 2014 μέχρι 27 Ιουνίου 2015 θα πραγματοποιείται κάθε Σάββατο Θεατροπαιδαγωγικό Εργαστήρι για παιδιά από 6 έως 15 ετών. Μέσα από τις τεχνικές του εκπαιδευτικού θεάτρου και με την καθοδήγηση της θεατροπαιδαγωγού Αγγελικής Τόμπρου και μιας ομάδας ειδικευμένων καθηγητών, οι μικροί καλλιτέχνες θα γράψουν, θα χορογραφήσουν και θα τραγουδήσουν τη δική τους αυθεντική ματιά για το θέατρο, η οποία θα γίνει παράσταση στο τέλος της χρονιάς.