Pages

"IF ONLY..." ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΟΤΑΝ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ?


Η διεθνής ομάδα Cake Tree Theatre Company που έχει ως βάση της το Λονδίνο παρουσιάζει μια επαναπροσέγγιση του κλασικού παραμυθιού των αδερφών Γκριμ "Χιονάτη", με τίτλο "If Only", σε μια μελοδραματική εκδοχή αυτού που θυμόμαστε ως ένα γλυκό παραμύθι και με το στυλ του βωβού κινηματογράφου στημένη σε ένα περιβάλλον ονειρικής πραγματικότητας. Το έργο θα ξεκινήσει να παρουσιάζεται από 20 Νοεμβρίου στο Bios (Πειραιώς 84, 104 35 Αθήνα).

Με αφετηρία το γνωστό θέατρο BAC του Λονδίνου, η παράσταση έχει περιοδεύσει το καλοκαίρι του 2012 μέχρι και την Κορέα όπου και έλαβε τα βραβεία Καλύτερης Παράστασης και Καλύτερης Σκηνοθεσίας στο διεθνές Miryang Summer Arts Festival.
Η  ομάδα ιδρύθηκε το 2012 από απόφοιτους του μεταπτυχιακού προγράμματος MA in Physical Theatre (International Ensemble) του πανεπιστημίου St Mary's University (Twickenham) στο Λονδίνο με μέλη από έξι διαφορετικές χώρες και δύο διαφορετικές ηπείρους. Μέχρι στιγμής έχουν παρουσιάσει τις βραβευμένες παραστάσεις “If Only” (2012), “Across The Border” (2012) λαμβάνοντας μέρος στο Camden Fringe Festival και στο Secret Garden Festival στη Μεγάλη Βρετανία καθώς και σε φεστιβάλ στην Κορέα. Έχουν παρουσιάσει επίσης παραστάσεις δρόμου (street performances) στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου (2012) (iScream, Olympians) και στα πλαίσια της ετήσιας διοργάνωσης θεάτρου δρόμου του www.ideastap.com στη Γέφυρα του Λονδίνου (2013) (Piknik). Ως ομάδα προσφέρουν εργαστήρια σωματικού θεάτρου σε ενήλικες και εφήβους από το 2012 μέχρι σήμερα.



Σκηνοθετική Επιμέλεια: CakeTree Theatre London & Στέφανος Αχιλλέως

Επιμέλεια κίνησης: Γεώργιος Ανδρουλάκης

Παίζουν: Στέφανος Αχιλλέως, Έλενα Μεντζέλου, Χρυσάνθη Παπαγεωργίου, Γιάννης Πλιάκης

Κατασκευή κοστουμιού: Παναγιώτης Πάνος, Ελένη Παπαγεωργίου

Φωτογραφίες: Γιάννης Ζινδριλής

Προβολή – Επικοινωνία: BrainCo


Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
Πέμπτη έως και Κυριακή στις 8.30 μ.μ.

Διάρκεια:
60 λεπτά

Τιμή εισιτηρίου:
10€ (ενιαίο)