Pages

Το Άουστρας ή Η αγριάδα ταξιδεύει στο Μιλάνο και τη Χαιδελβέργη!



Το μονόπρακτο της Λένας Κιτσοπούλου που σκηνοθέτησε οΓιάννης Καλαβριανός και παρουσιάστηκε με τεράστια επιτυχία για δεύτερη χρονιά απότο Εθνικό Θέατρο σε μία ενιαία παράσταση με την Αόρατη Όλγα με τίτλο Ξένος ταξιδεύει στο Μιλάνο και τη Χαιδελβέργη!

Το Άουστραςή Η αγριάδα θα παρουσιαστεί αρχικά στο Θέατρο Piccoloστο Μιλάνο στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Το Μιλάνο συναντά την Ελλάδα» στις 22Απριλίου. Η ετήσια πλατφόρμα Σatellart-transmitting Greece διοργανώνει τo φεστιβάλ το «Μιλάνοσυναντά την Ελλάδα» για έκτη συνεχή χρονιά με στόχοτην προώθηση του ελληνικού πολιτισμού στην ιταλική πόλη. Φέτος οι εκδηλώσεις επικεντρώνονται γύρω από την έννοια του «άλλου», του«ξένου», φωτίζοντας την ανάγκη για αποδοχή και σεβασμό στη διαφορετικότητα. Στις22 Απριλίου λοιπόν το ιστορικό Piccolo Teatro και ενώ οι παραστάσεις της Οδύσσειας στο ίδιο θέατρο συνεχίζονταιφιλοξενεί το Άουστρας ή Η Αγριάδα τηςΛένας Κιτσοπούλου, ανοίγοντας το Φεστιβάλ το «Μιλάνο συναντά την Ελλάδα».

Στη συνέχεια το Άουστρας θα ταξιδέψει για μία παράσταση στη Χαιδελβέργη στο Heidelberger Stückemarkt 2013στις 28 Απριλίου. Το Heidelberger Stückemarkt,διοργάνωση που προβάλλει σύγχρονα έργα από όλη την Ευρώπη, φέτος φιλοξενεί ένααφιέρωμα στην Ελλάδα, μια χώρα «σε αναταραχή». Ποιο είναι το αντίκτυπο τηςευρωπαϊκής οικονομικής κρίσης στην ελληνική κοινωνία; Τι σημαίνει αυτό για τηνελληνική θεατρική σκηνή; - είναι μερικά από τα ερωτήματα που «καλούνται» νααπαντήσουν σύγχρονα ελληνικά έργα και φιλοξενούμενες παραστάσεις από την Ελλάδασε μία διοργάνωση που προβάλλει την σύγχρονη ευρωπαϊκή δραματουργία.


Η παράσταση

Άουστρας ή Ηαγριάδα , της Λένας Κιτσοπούλου

Μια παρέα νέων καλεί στο σπίτι της έναντουρίστα που κάνει τις διακοπές του στην Ελλάδα. Η επίσκεψη του ξένουδημιουργεί ένταση μεταξύ των προσώπων και οδηγεί σε απρόσμενες καταστάσεις.
Με όπλο την αιχμηρή γλώσσα και την τολμηρή ιδεολογική της θέση, η συγγραφέαςκάνει ένα εξαιρετικό σχόλιο για τη στρέβλωση και τις παθογένειες της ελληνικήςκοινωνίας εξαιτίας του προβλήματος της μετανάστευσης.

Σκηνοθεσία: ΓιάννηςΚαλαβριανός
Σκηνικά- Κοστούμια: ΙωάνναΤσάμη
Επιμέλεια κίνησης –χορογραφία: Ξένια Θεμελή
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης
Παίζουν: Γρηγόρης Γαλάτης,Βασίλης Καραμπούλας, Λένα Παπαληγούρα, Γιωργής Τσουρής