Pages

Επτά νέες παραγωγές στο Θέατρο Τέχνης...

Ένα πολυδυναμικό ρεπερτόριο βασισμένο σε σύγχρονα έργα κοινωνικού προβληματισμού και σε εμβληματικά έργα κλασσικών συγγραφέων παρουσιάζει το Θέατρο Τέχνης για την χειμερινή θεατρική περίοδο 2012-2013, μέσα από τις επτά καινούργιες θεατρικές παραγωγές, η μια εκ των οποίων αποτελεί συμπαραγωγή με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Ρούμελης και τρεις περσινές επιτυχίες για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.





Η "Τερέζα Ρακέν" του Εμίλ Ζολά σε σκηνοθεσία και διασκευή Αθανασίας Καραγιαννοπούλου συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία της και τον Οκτώβριο η στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης. Πρωταγωνιστούν οι: Πέγκυ Σταθακοπούλου, Λάζαρος Γεωργακόπουλος, Θανάσης Κουρλαμπάς, Αλίκη Αλεξανδράκη. Τα σκηνικά είναι του Μανόλη Παντελιδάκη. Κοστούμια: Ντόρα Λελούδα – Δανάη Κουρέτα, Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος.
Για τον Νοέμβριο η Λίλλυ Μελεμέ παρουσιάζει τον "Πατέρα" του Αύγουστου Στρίντμπεργκ (συμπαραγωγή με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Ρούμελης), σε μετάφραση Νίκου Γκάτσου με τους Γιάννης Φέρτης, Μαρίνα Ψάλτη, Έρση Μαλικένζου, Δημήτρης Μυλωνάς, Φαίδων Καστρής, Παναγιώτης Νάτσης, Ιουλία Γεωργίου.
Ενώ για την επόμενη σεζόν θα παρουσιαστεί το έργο του Γκιγιέμ Κλουά "Δέρμα στις Φλόγες", σε μετάφραση Μαρίας Χατζηεμμανουήλ και σκηνοθεσία του Διαγόρα Χρονόπουλου.
Πρεμιέρα στο θέατρο επί της οδού Φρυνίχου από Τετάρτη ως Κυριακή θα κάνει η περσινή παραγωγή  "Χαίρε Νύμφη" του Γρηγορίου Ξενόπουλου, σε διασκευή- σκηνοθεσία Λένας Κιτσοπούλου (Οκτώβρης) ενώ στην συνέχεια θα παρουσιαστούν τα έργα "LOVE, LOVE, LOVE" του Μάικ Μπάρτλετ, σε μετάφραση- σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη (από Δεκέμβριο) και  "Καρακορουμ" του Ανδρέα Στάικου σε σκηνοθεσία Δημήτρη Δεγαϊτη (Μάρτιος 2013).
Για δεύτερη χρονιά συνεχίζεται από τον Οκτώβρη και η παράσταση "Περιμένοντας τον Γκοντό" του Σάμουελ Μπέκετ, σε μετάφραση Σουζάνας Χούλια και σκηνοθεσία Κωστή Καπελώνη ενώ από τον Ιάνουριο του 2013 η Ελένη Καστάνη θα ερμηνεύει τον μονόλογο με τίτλο "Σουελ" από το ομώνυμο βιβλίο της Ιωάννας Καρυστιάνη, σε σκηνοθεσία Χρήστου Παληγιαννόπουλου. Από την ερχόμενη σεζόν θα παρουσιαστεί επίσης σε συμπαραγωγή με την ομάδα αποφοίτων της σχολής του Θεάτρου Τέχνης "Πεδίο Τέχνης" το έργο της Ζώρζ Σαρρή "Όταν ο Ήλιος", σε θεατρική διασκευή Βένιας Σταματιάδου.