Pages

"ΤΟ ΓΕΛΟΙΟ ΣΚΟΤΟΣ" ΤΟΥ ΒΟΛΦΡΑΜ ΛΟΤΣ: 16 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ


Το «Γελοίο σκότος», το  πλέον πολυμεταφρασμένο γερμανικό έργο των τελευταίων ετών, που βασίζεται στην Καρδιά του Σκότους του Τζόζεφ Κόνραντ και στο Αποκάλυψη Τώρα του Φράνσις Φορντ Κόπολα, έρχεται από 16 Μαρτίου στην Πειραματική Σκηνή -1 του Εθνικού Θεάτρου. Το έργο παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε σκηνοθεσία Κατερίνας Γιαννοπούλου και μετάφραση Γρηγόρη Λιακόπουλου, με τους Γιώργο Κισσανδράκη, Μάριο Παναγιώτου, Γωγώ Παπαϊωάννου και Βασίλη Σαφό.

Δύο στρατιώτες, μία επικίνδυνη αποστολή στα τροπικά δάση του Αφγανιστάν, δύο  Σομαλοί πειρατές, ένα Ιταλός κυανόκρανος, ένας Σέρβος ιθαγενής, ένας ιδιόρρυθμος πάστορας, ένας παπαγάλος που λέει τις ειδήσεις, ένας μυστηριώδης αντισυνταγματάρχης που αυτομόλησε στη ζούγκλα, ένας συγγραφέας ραδιοφωνικού έργου σε απόγνωση...


Το «Γελοίο σκότος», το  πλέον πολυμεταφρασμένο γερμανικό έργο των τελευταίων ετών, βασίζεται στην Καρδιά του Σκότους του Τζόζεφ Κόνραντ και στο Αποκάλυψη Τώρα του Φράνσις Φορντ Κόπολα. Το έργο εξερευνά την αντίληψη των Ευρωπαίων σχετικά με το «ξένο», ασκεί κριτική στον οικονομικό και στρατιωτικό επεκτατισμό, και συνδυάζει την υπαρξιακή αγωνία του μυθιστορήματος με την παρωδία. 

Ο Βόλφραμ Λοτς (1981) είναι ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Γερμανούς δραματουργούς της νέας γενιάς με κείμενα που προκαλούν και διευρύνουν τα όρια της θεατρικής γραφής.
Τo «Γελοίο Σκότος» βραβεύτηκε ως το καλύτερο γερμανόφωνο έργο του 2015 από το περιοδικό Theater Heute και την επιτροπή των βραβείων Nestroy.  Παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από μια νέα ομάδα ηθοποιών σε σκηνοθεσία της Κατερίνας Γιαννοπούλου. 



Ταυτότητα παράστασης
Σκηνοθεσία                                        Κατερίνα Γιαννοπούλου
Μετάφραση-Δραματουργία     Γρηγόρης Λιακόπουλος
Σκηνικά-Κοστούμια                        Νίκη Ψυχογιού
Επιμέλεια κίνησης                           Νάντη Γώγουλου
Φωτισμοί                                            Χριστίνα Θανάσουλα
Μουσική σύνθεση                          Νεφέλη Σταματογιαννοπούλου, Πάνος Τσεκούρας
Βοηθός σκηνοθέτη                         Μαρία Νικητοπούλου

Διανομή
Γιώργος Κισσανδράκης, Μάριος Παναγιώτου, Γωγώ Παπαϊωάννου, Βασίλης Σαφός


Στήλη Θεαμάτων
Ημέρες και Ώρες Παραστάσεων

Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριαή 21:00

Είσοδος: 10 ευρώ, 5 ευρώ για ανέργους