Pages

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ GREEK PLAY PROJECT ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΣΚΗΝΗ ΣΕ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΙΟΛΗΣ ΑΝΔΡΕΑΔΗ


Το βραβευμένο έργο στον διαγωνισμό του Greek Play Project Ελένη ή Σούλα; της Δέσποινας Καλαϊτζίδου ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Ιόλης Ανδρεάδη σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Οι παραστάσεις θα ξεκινήσουν τον Ιανουάριο στη Θεσσαλονίκη στο Blackbox και θα συνεχιστούν στην Αθήνα στο θέατρο Αλκμήνη. Τον μονόλογο θα ερμηνεύσει η Νικολέτα Κοτσαηλίδου. Σε σκηνική ανάγνωση θα παρουσιαστεί επίσης και το έργο της Παναγιώτας Δημοπούλου Διαγώνια που έλαβε στον Διαγωνισμό τον Έπαινο.
Το βραβευμένο έργο στον διαγωνισμό του Greek Play Project Ελένη ή Σούλα; της Δέσποινας Καλαϊτζίδου ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Ιόλης Ανδρεάδη σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, όπως προβλεπόταν για το έργο που θα διακρινόταν. Ένα έργο με αρετές τόσο ως προς τη χρήση και τη ροή του λόγου, τη θεατρικότητά του, το χιούμορ, την ατμόσφαιρα που δημιουργεί, τον τρόπο που πραγματεύεται τον αρχαίο μύθο και την αναλογία του με το παρόν.

Η Δέσποινα Καλαϊτζίδου γεννήθηκε στην Κατερίνη. Αποφοίτησε με άριστα από την Αγγλική Φιλολογία του ΑΠΘ και συνέχισε τις σπουδές της στην Αγγλία και στην Ιρλανδία, με μεταπτυχιακά στη Λογοτεχνική Μετάφραση και στο Θέατρο στην Εκπαίδευση. Είναι καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας σε σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αποσπασμένη στο Τμήμα Αγγλικής Φιλολογίας ΑΠΘ, όπου διδάσκει Θέατρο και Ποίηση. Έχει κερδίσει το Β Κρατικό Βραβείο Συγγραφής Θεατρικού Έργου 2010, ενώ από το 2003 διοργανώνει θεατρικά εργαστήρια και ανεβάζει θεατρικά έργα με φοιτητικές, μαθητικές, αλλά και επαγγελματικές ομάδες.