Pages

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΜΠΑΛΤΑΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΥ


Ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Αριστείδης Μπαλτάς παραβρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου για την παράσταση το «Ρεμπέτικο Μυστήριο» του Ιδρύματος «Το Σπίτι του Ηθοποιού». 
H πρόεδρος του Ιδρύματος, η κ. Άννα Φόνσου, καλωσόρισε τον Υπουργό και ευχαρίστησε το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για την έμπρακτη υποστήριξη του στο «Σπίτι του Ηθοποιού». 

Για την παράσταση, εκτός από την κ. Φόνσου, μίλησαν ο σκηνοθέτης Κώστας Φέρρης, η Θέσια Παναγιώτου, η οποία επιμελήθηκε τη μουσική της παράστασης και ο Σπύρος Μερκούρης Επίτιμος Πρόεδρος του Ιδρύματος.

Ο Υπουργός ανέφερε:

«Το Σπίτι του Ηθοποιού είναι μια εξαιρετική πρωτοβουλία που ξεκίνησε εδώ και αρκετά χρόνια. Οι ενέργειες της κ. Φόνσου, είναι γνωστές, αλλά κατά κάποιο τρόπο, τα προηγούμενα χρόνια αυτή η προσπάθεια έμενε στο περιθώριο χωρίς να αναδεικνύεται η σημασία της. Η προσπάθεια αυτή είναι πολύ ωραία, όχι με όρους φιλανθρωπίας αλλά με όρους τέχνης. Οι ηθοποιοί και οι καλλιτέχνες αξίζουν  να μένουν στα πράγματα ανεξαρτήτως ηλικιών και δυσκολιών του βίου. Προσπαθούμε όσο μπορούμε να βοηθήσουμε με τα λίγα μέσα που έχει το Υπουργείο Πολιτισμού. Θεωρούμε ότι ο καλύτερος τρόπος για να αναδειχθεί «Το Σπίτι του Ηθοποιού», πέρα από τα αναγκαία, είναι η στήριξη μας στις εκδηλώσεις και τις δράσεις που διοργανώνει. Αυτή η παράσταση ανοίγει μια νέα σχέση η οποία σε ότι αφορά τουλάχιστον στο Υπουργείο, θα προσπαθήσουμε να είμαστε συνεπής  πάντα στα μέτρα του εφικτού».