Pages

ΣΤΙΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΑΪΔΙΝΗ ΚΑΙ ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΠΠΑ Η ΚΑΡΦΙΤΣΑ ΤΗΣ ΜΕΛΙΝΑΣ ΜΕΡΚΟΥΡΗ


Η Αλεξάνδρα Αϊδίνη και η Ιωάννα Παππά απέσπασαν το θεατρικό βραβείο "Μελίνα Μερκούρη", κατά την 10η απονομή που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα (4 Απριλίου) στο Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη, στην Πλάκα.
Οι ηθοποιοί Αλεξάνδρα Αϊδίνη και Ιωάννα Παππά, που συμπρωταγωνιστούν αυτή την περίοδο στο έργο του Τσέχωφ "Τρεις Αδερφές" στο Θέατρο Πορεία, βραβεύτηκαν για τις ερμηνείες τους στα έργα "Η Μεγάλη Χίμαιρα" του Μ. Καραγάτση, σε διασκευή Στρατή Πασχάλη και σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου, συμπαραγωγή του Φεστιβάλ Αθηνών και του Θεάτρου Πορεία, και "Οδός Πολυδούρη" της Ρούλας Γεωργακοπούλου, σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόνη, αντίστοιχα.
Την καρφίτσα της Μελίνας Μερκούρη παρέδωσε στις δυο ηθοποιούς η περσινή νικήτρια Λένα Δροσάκη λέγοντας "όπως αδελφική σχέση έχουν στο έργο στο οποίο πρωταγωνιστούν στο θέατρο Πορεία, έτσι αδελφικά θα μοιραστούν και το βραβείο".
Συνυποψήφιές τους για το φετινό βραβείο ήταν οι: Ηρώ Μπέζου για την ερμηνεία της στο έργο «Ο Άρντεν πρέπει να πεθάνει», αγνώστου συγγραφέα, σε σκηνοθεσία Χάρη Φραγκούλη, παραγωγή του Φεστιβάλ Αθηνών 2015, στο Θέατρο οδού Κυκλάδων «Λευτέρης Βογιατζής» και στη συνέχεια στο θέατρο Τέχνης (Υπόγειο) και η Κίττυ Παϊταζόγλου για την ερμηνεία της στο έργο «Λίλιομ» του Φέρεντς Μόλναρ, σε σκηνοθεσία και απόδοση κειμένου Θωμά Μοσχόπουλου στο Θέατρο Πόρτα. 
Η Ιωάννα Παππά αφιέρωσε το βραβείο στον σύντροφο της, στον Κώστα Κουτσομύτη που ήταν ο πρώτος άνθρωπος που την εμπιστεύτηκε και στον Μηνά Χατζησάββα ενώ για ανοιχτά σύνορα... κυρίως στο θέατρο, μίλησε η Αλεξάνδρα Αϊδίνη, που αφού ευχαρίστησε το Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη για την διατήρηση του θεσμού, αφιέρωσε την διάκριση της στον Δημήτρη Τάρλοου για την εμπιστοσύνη του, σε όλους τους ανθρώπους του θεάτρου Πορεία καθώς επίσης στους γονείς και στους φίλους της.
Όπως ανέφερε η γενική γραμματέας του Ιδρύματος, Μανουέλα Παυλίδου, από φέτος δίνεται η δυνατότητα βράβευσης ηθοποιών με διαδρομή άνω των πέντε ετών στο θέατρο. Την επιτροπή του βραβείου αποτελούν οι Μάγια Λυμπεροπούλου (πρόεδρος), Δηώ Καγγελάρη, Ματίνα Καλτάκη, Δημήτρης Λιγνάδης και Ρένη Πιττακή (μέλη).