Pages

"ΌΠΩΣ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ" ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ ΣΤΟ ΜΜΑ


Η απολαυστική κωμωδία Όπως σας αρέσει του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ επιστρέφει ύστερα από 30 χρόνια στο Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας και μεταδίδεται σε μαγνητοσκόπηση  από το Olivier Theatre του Λονδίνου στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη, τη Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου στις 9:00 το βράδυ (με ελληνικούς υπότιτλους σε μετάφραση Ερρίκου Μπελιέ). Τη σκηνοθεσία αυτής της εντυπωσιακής παραγωγής με τις θεαματικές αλλαγές σκηνικών υπογράφει η Polly Findlay [Πόλλυ Φίντλεϋ]. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Ροζαλίντας ερμηνεύει η ηθοποιός Rosalie Craig [Ρόζαλι Κραίηγκ] (London Road, Μάκβεθ στο Διεθνές Φεστιβάλ του Μάντσεστερ-MIF), η οποία έχει τιμηθεί με το βραβείο Evening Standard

Το έργο "Όπως σας αρέσει" … παραμένει, εδώ και πέντε σχεδόν αιώνες, μία από τις ωραιότερες κωμωδίες του διεθνούς θεατρικού ρεπερτορίου. Γράφτηκε πιθανότατα το 1599, εικάζεται ότι παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Wilton House το 1603 και πρωτοεκδόθηκε είκοσι χρόνια αργότερα. Έκτοτε έχει γνωρίσει πάμπολλες διασκευές για τον κινηματογράφο και το ραδιόφωνο, ενώ έχει γίνει μιούζικαλ αλλά και κόμικς!

Η Ροζαλίντα και η εξαδέλφη της Σήλια εγκαταλείπουν τη ζωή τους στην Αυλή και ταξιδεύουν στο δάσος του Άρντεν, όπου ζει ο εξόριστος Δούκας και πατέρας της Ροζαλίντας. Εκεί, απαλλαγμένη από κάθε κοινωνική σύμβαση, η Ροζαλίντα θα απελευθερωθεί και θα ζήσει τη μοναδική εμπειρία της μεταμόρφωσης: μεταμφιεσμένη σε αγόρι, θα γνωρίσει όχι μόνο έναν διαφορετικό τρόπο ζωής αλλά και τον αληθινό έρωτα.

NT LIVE –As You Like It (Όπως σας αρέσει)
Κωμωδία σε πέντε πράξεις
του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ

Διάρκεια: 2 ώρες και 40 λεπτά

Σκηνοθεσία                                                     Polly Findlay
Σχεδιασμός σκηνικών                                                Lizzie Clachan
Σχεδιασμός κοστουμιών                                 Christina Cunningham
Σχεδιασμός φωτισμών                                   Jon Clark
Μουσική                                                          Orlando Gough
Eπιμέλεια κίνησης                                          Jonathan Goddart
Hχητικός σχεδιασμός                                     Carolyn Downing
Σκηνοθεσία πάλης                                         Kate Waters
Μουσική διεύθυνση                                        Marc Tritschler
Συνεργάτης σχεδιασμού φωτισμών              Peter Harrison
Καλλιτεχνικός συνεργάτης                            Clive Mendus
Υπεύθυνη σκηνής                                          Laura Keefe

Συμμετέχουν οι ηθοποιοί (με αλφαβητική σειρά):
Leon Annor (Κάρολο), Philip Artitti (Όλιβερ), Joe Bannister (Ορλάνδος), Mark Benton (Χρυσίτης), Paul Chahidi (Ιάκωβος), Jonathan Coote (Άρχοντας, Άρχοντας-ακόλουθος του εξόριστου Δούκα), Rosalie Craig (Ροζαλίντα), Jonathan Dryden Taylor (Ντέννις, Άρχοντας-ακόλουθος του εξόριστου Δούκα), Fra Fee (Αμιέν), Patsy Ferran (Σήλια), Hazel Gardner (Εσπερία, μέλος του Ensemble, Τραγουδίστρια), Patrick Godfrey (Αδάμ), Nathan Ives-Moiba (Άρχοντας-ακόλουθος του εξόριστου Δούκα, Ζακ ντε Μπουά), Ellie Kirk (μέλος του Ensemble, Τραγουδίστρια), Gemma Lawrence (Φοίβη), Siobhán McSweeney (Ώντρεϋ), Ken Nwosu (Σίλβιος), Ekow Quartey (Άρχοντας-ακόλουθος του εξόριστου Δούκα, Γουίλλιαμ), John Ramm (Δούκας), Jay Saighal (Λε Μπω, Άρχοντας-ακόλουθος του εξόριστου Δούκα), Alan Williams (Κόριν), Leo Wringer (Δούκας Φρειδερίκος)