Pages

ΑΥΛΑΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΑΣΕΙΣ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΜΠΕΙ Ο ΙΟΥΝΙΟΣ


Τέσσερις έξτρα παραστάσεις (27, 28, 29, 30 Μαίου) για ιστορικό έργο των Δημήτρη Κεχαϊδη & Ελένης Χαβιαρά "Δάφνες και Πικροδάφνες" (http://theaterviewsite.blogspot.com/2015/05/blog-post_81.html#more ), σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόνη, λόγω sold out, στο θέατρο Θησείον της Αθήνας, ενώ αυλαία ρίχνουν οι παραστάσεις "Στροχάιμ" του Δημήτρη Δημητριάδη στο Θέατρο Από Μηχανής και "Η επίσκεψη της γηραιάς κυρίας" του Φρήντριχ Ντύρρενματ, σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κοέν στο Θέατρο Βρετάνια την Κυριακή 31 Μαϊου. Τελευταίες παραστάσεις επίσης για το καλλιτεχνικό χορευτικό πρόγραμμα που παρουσιάζει η Αναστασία Λύρα με την ομάδα συνεργατών της στο Μικροσκοπικό Θέατρο της Αθήνας, υπό τον τίτλο "Είναι Καιρός". Ακολουθεί αναλυτική παρουσίαση των πολλά υποσχόμενων παραστάσεων, τις τελευταίες βραδιές της φετινής χρονιάς, με νέες χορογραφίες tango και bolero, κλείνοντας με μια βραδιά γαλλικής μουσικής με Olivier Messiaen, Cesar Franck και Maurice Ravel.

Ήρθε ο καιρός για τις τελευταίες παραστάσεις του καλλιτεχνικού χορευτικού προγράμματος που παρουσιάζει η Αναστασία Λύρα με την ομάδα συνεργατών της στο Μικροσκοπικό Θέατρο της Αθήνας, από τον Οκτώβριο του 2014 και κάθε πρώτο και τελευταίο Σάββατο του μήνα, υπό τον τίτλο «Είναι Καιρός». Η αυλή του ιδιαίτερου και αγαπημένου πλέον νεοκλασικού κτιρίου της οδού Δεξίππου θα ανοίξει για τις πολλά υποσχόμενες, τελευταίες βραδιές της φετινής χρονιάς, με νέες χορογραφίες tango και bolero, αφήνοντας για το κλείσιμο μια βραδιά γαλλικής μουσικής με Olivier Messiaen, César Franck και Maurice Ravel.
Tο Σάββατο 30 Μαΐου η Αναστασία Λύρα χορογραφεί και ερμηνεύει μαζί με την Αθηνά Κυρούση το 3ο tango της σεζόν με τον τίτλο Un Tango Explícito, το οποίο διαδραματίζεται, όπως και τα προηγούμενα, στην οριζόντια διάσταση της σκηνής του θεάτρου. Οι χορεύτριες αυτή τη φορά αυτοσχεδιάζουν με τα πιο στοιχειώδη εργαλεία του χορού, τα δομικά στοιχεία του ανθρώπινου σώματος.
Το πρόγραμμα γαλλικής μουσικής στο Μικροσκοπικό Θέατρο θα παρουσιαστεί την τελευταία βραδιά της σεζόν, το Σάββατο 06 Ιουνίου. Η Ελίνα Παπαδοπούλου ερμηνεύει το σόλο Tu Amor ad infinitum, σε μουσική César Franck, μεταφέροντας το κοινό στην κοσμική, μυστική διάσταση  μιας διαδρομής προς το άπειρο, σε μια βραδιά που ολοκληρώνεται με το Boléro του Maurice Ravel στο έργο Boléro-Ένας Λαβύρινθος του Χρόνου, με τις χορεύτριες Αλίκη Κόντζιου Γούσα και Αθηνά Κυρούση.
Φυσικά δε θα μπορούσε από τις δύο τελευταίες βραδιές για τη φετινή χρονιά να απουσιάζει από το φουαγιέ του Μικροσκοπικού Θεάτρου η εικαστική-κινητική εγκατάσταση GraviDanza. Την πρώτη βραδιά η υφασμάτινη κατασκευή που αλληλεπιδρά με τα κρυμμένα ανθρώπινα σώματα που τη θέτουν σε κίνηση, πάλλεται υπό τους ήχους της ανθρώπινης καρδιάς στις αποχρώσεις του καφέ, ενώ κατά την έναρξη της γαλλικής βραδιάς η GraviDanza «ντύνεται» στις αποχρώσεις του ροζ υπό την μουσική Olivier Messiaen.

Δεξίππου 5 & Πλατεία Ταξιαρχών, Πλάκα (150 μέτρα από το Μετρό Μοναστηράκι)

 

Εισιτήριο: Κανονικό 10 ευρώ / Μειωμένο 5 ευρώ

Κρατήσεις: 6976899269 Δευτέρα έως Παρασκευή 19:30–21:30 και τις ημέρες των παραστάσεων

 

Κράτηση απαραίτητη λόγω περιορισμένου χώρου