Pages

ΣΩΤΗΡΗΣ ΧΑΤΖΑΚΗΣ:"Ο ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΘΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ"


Με χθεσινή δήλωση του ο Σωτήρης Χατζάκης αναφέρεται στην τροπολογία που προωθείται από το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, σύμφωνα με την οποία λήγουν οι θητείες όλων των επικεφαλής των περίπου 500 οργανισμών που εποπτεύονται από το Υπουργείο, όπως το Εθνικό Θέατρο κλπ

"Ανάμεσα στις «σαρωτικές αλλαγές στην εκπαίδευση, μέτρα για τον πολιτισμό και τον αθλητισμό», όπως ανακοινώθηκαν από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, περιλαμβάνεται και τροπολογία με την οποία λήγουν οι θητείες όλων των επικεφαλής των περίπου 500 οργανισμών που εποπτεύονται από το Υπουργείο (Εθνικό Θέατρο κλπ).  
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού απέτυχε καταφανώς να απαξιώσει το έργο μου στο Εθνικό Θέατρο και να θίξει την τιμή και την υπόληψή μου, με αβάσιμες κατηγορίες, ψευδέστατους ισχυρισμούς και τη διασπορά φημών. Γι’ αυτό και προωθεί αυτήν την τροπολογία. 
 Ένα έχω να δηλώσω. Μετά την κακοήθεια έρχεται η χλεύη. Αυτά σίγουρα δεν συνιστούν Αριστερά. Προφανώς δεν ασχολείται με την αποτροπή πωλήσεων πολύτιμων αγαθών της πολιτισμικής μας κληρονομιάς σε ιδιωτικούς πλειστηριασμούς. Ασχολείται αποκλειστικά με την παράνομη και απαράδεκτη δίωξή μου. 
Θα λογοδοτήσει. Και στο λαό που αγαπά το Εθνικό Θέατρο. Και στη Δικαιοσύνη. Προσωπικά, ο ίδιος."