Pages

Ο ΤΟΜΑΣ ΟΣΤΕΡΜΑϊΕΡ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ


Aγαπημένος καλλιτέχνης του Φεστιβάλ Αθηνών, ο Τόμας Όστερμαϊερ επανέρχεται με τις Μικρές αλεπούδες (1941) της Λίλλιαν Χέλλμαν.


 Mέσα από τις μηχανορραφίες μιας αδίστακτης ηρωίδας - παμπόνηρης «αλεπούς», η Αμερικανίδα συγγραφέας και κοινωνική ακτιβίστρια στηλιτεύει την απληστία μιας παρηκμασμένης κοινωνίας, που ταυτίζει την ευτυχία με το κυνήγι του χρήματος. Ο διεθνούς φήμης Γερμανός σκηνοθέτης μεταφέρει τη δράση, από τον αμερικανικό Νότο των αρχών του περασμένου αιώνα, στο σήμερα. Το νυστέρι του ρεαλισμού διαπερνά την επιφάνεια των πραγμάτων για να αποκαλύψει, με τις έξοχες ερμηνείες των ηθοποιών της Σαουμπύνε, την εσωτερική ζωή των προσώπων και την επίδραση του οικονομικού ανταγωνισμού στις ανθρώπινες συμπεριφορές.
Το έργο της Λίλιαν Χέλμαν, διασκευάστηκε από την ίδια για την μεγάλη οθόνη και προβλήθηκε το 1941 σε σκηνοθεσία Γουίλιαμ Γουάιλερ, με πρωταγωνιστές την Μπέτι Ντέιβις, τον Χέρμπερτ Μάρσαλ, την Πατρίσια Κόλιντζ και την Τερέζα Ράιτ.
Η θεατρική παράσταση "Οι μικρές αλεπούδες" είχε κάνει πρεμιέρα το 1939 στο Μπρόντγουει με πρωταγωνίστρια την Ταλούλα Μπάνκχεντ. 
Στην Ελλάδα το έργο ανέβηκε το 1976 από τον Θίασο Λαμπέτη. 



Σκηνοθεσία
Thomas Ostermeier

Σκηνογραφία
Jan Pappelbaum

Κοστούμια
Dagmar Fabisch

Μουσική
Malte Beckenbach

Δραματουργία
Florian Borchmeyer

Φωτισμοί
Urs Schönebaum

Ερμηνεύουν
Ursina Lardi, David Ruland, Moritz Gottwald, Nina Hoss, Andreas Schröders, Mark Waschke, Iris Becher, Thomas Bading, Jenny König

Πειραιώς 260, Κτίριο Δ

19-21 Ιουνίου 2015

21.00

Τιμές Εισιτηρίων

25ευρώ
20ευρώ (φοιτητικό, μειωμένο)
5 ευρώ (άνεργοι, ΑΜΕΑ)