Pages

ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΕΙΣ ΓΙ ΑΤΗΝ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥ ΚΘΒΕ ΠΡΟΣ ΤΟ ΙΚΑ


Στην ταχύτερη δυνατή διευθέτηση των οικονομικών προβλημάτων του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος προχωρεί το υπουργείο Πολιτισμού με προτεραιότητα τη μισθοδοσία των εργαζομένων, αλλά και την αποπληρωμή των χρεών του ΙΚΑ, που μέχρι προ τινος έφθαναν τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ.

Σε συνεργασία με τον αν. Υπουργό Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Δημήτρη Στρατούλη, ο αν. Υπουργός Πολιτισμού Πολιτισμού κ. Νίκος Ξυδάκης προέβη στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να επιτευχθεί η ένταξη του ΚΘΒΕ σε σχετική ρύθμιση με το ΙΚΑ. 
Αναλυτικά:
·        Το Υπουργείο Πολιτισμού εκταμίευσε προ μηνός το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ, εκ των οποίων 540 χιλ. ευρώ δεσμεύθηκαν για χρέη προς το ΙΚΑ και τις τράπεζες.
·        Εχει εγκριθεί και εντός των ημερών εκταμιεύεται προς το ΚΘΒΕ  το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ. Από αυτό, 550 χιλ. ευρώ θα διατεθούν για τις ανάγκες της μισθοδοσίας, ενώ περίπου 450 χιλ. ευρώ προορίζονται για το ΙΚΑ, προκειμένου να καταστεί δυνατό να μπεί το ΚΘΒΕ σε ρύθμιση. Το χρέος κανονίστηκε να αποπληρωθεί σε 150 δόσεις.
·        Σύντομα, το Υπουργείο Πολιτισμού θα προχωρήσει στην εκταμίευση ακόμη ενός εκατομμυρίου ευρώ που προορίζεται για την ικανοποίηση των αμέσων οικονομικών αναγκών του ΚΘΒΕ.

Το Υπουργείο Πολιτισμού αναμένει άμεσα την πλήρη ενημέρωση για την οικονομική κατάσταση εκ μέρους της διοίκησης, προτού διαταχθεί οικονομικός και διαχειριστικός έλεγχος για τα παρελθόντα έτη.


Η πολιτική ηγεσία και οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου εργάζονται εντατικά για να επανέλθει ο κατ’ εξοχήν θεατρικός οργανισμός της Βορείου Ελλάδος σε κανονική λειτουργία, σε συνεργασία με τους εργαζομένους και τη διοίκηση.