Pages

ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ-ΔΙΑΥΓΕΙΑ!


Σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα (non payper) που απέστειλε το Γραφείο Τύπου του Εθνικού Θεάτρου, ο  κ. Σωτήρης Χατζάκης κατέθεσε στο Πρωτόκολλο του Αναπληρωτή Υπουργού Πολιτισμού τις έγγραφες απόψεις του για τα ζητήματα που ζητήθηκαν. Ανάμεσα στα άλλα ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου ισχυρίστηκε ότι:

Με προχθεσινή απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, επιβεβαιώθηκε ότι το Εθνικό Θέατρο δεν έχει καμία υποχρέωση ανάρτησης των συμβάσεων με τους καλλιτέχνες στο διαδίκτυο-Διαύγεια. «Αυτή ήταν η θέση μου, καθώς και του νομικού μας συμπαραστάτη από την αρχή». Έτσι, είναι παντελώς αβάσιμη και απαράδεκτη, η άποψη «των ανθρώπων του στενού περιβάλλοντος του Υπουργού», όπως αυτές τις διοχέτευσε στον Τύπο ο κ. Ν. Ξυδάκης ότι δήθεν «τα προσωπικά δεδομένα περιορίζονται μόνο την σεξουαλική ζωή των ηθοποιών». 

Το έγγραφο της «κλήσης» έφερε μία άγνωστη μονογραφή κάτω από την ένδειξη «Γραφείο Αναπληρωτή Υπουργού Πολιτισμού». Ένα τέτοιο έγγραφο είναι ανυπόστατο. Όπως, προβλέπεται και επιβεβαιώνεται από το νόμο, τη θεωρία και τη νομολογία. 

Ο Σωτήρης Χατζάκης δεν ελέγχεται πειθαρχικά από κανέναν. Και ο Απολογισμός του έχει ήδη εγκριθεί (και σε ανύποπτο χρόνο!) από το Διοικητικό Συμβούλιο του Εθνικού Θεάτρου.  

 Αρνείται παντελώς την κατηγορία ότι υπερέβη τον επιτρεπτό αριθμό σκηνοθεσίας στο ετήσιο ρεπερτόριο του Εθνικού Θεάτρου. Την σκηνοθεσία του ενός έργου, την ανέλαβε μετά από κατάρρευση, μικρό χρονικό διάστημα πριν την προγραμματισμένη πρεμιέρα, της επαγγελματικής σχέσης σκηνοθέτη και θιάσου και ύστερα από απαίτηση όλων των καλλιτεχνών. Και για το αληθινό συμφέρον του Εθνικού. Και ως προς το τρίτο έργο, δεν έλαβε ούτε αξίωσε οποιαδήποτε αμοιβή. 

 Ως προς την δήθεν τρίτη συμμετοχή του γνωστού σκηνογράφου-ενδυματολόγου του κ. Μετζικώφ, διευκρίνισε: Αφορά στο έργο «Προμηθέας Δεσμώτης» που θα παιχτεί σε συμπαραγωγή με το Κρατικό Θέατρο του Αζερμπαϊτζάν. Οι πρόβες έχουν προγραμματιστεί για τον Ιανουάριο του 2016  και η πρεμιέρα θα λάβει χώρα τον Μάρτιο του 2016. Αυτά αποδεικνύονται και από επίσημα έγγραφα του Υπουργείου Πολιτισμού του Αζερμπαϊτζάν.