Pages

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΩΤΗΡΗ ΧΑΤΖΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΩΣΤΑ ΤΑΣΟΥΛΑ


Μετά από πρόσκληση του Υπουργού  Πολιτισμού και Αθλητισμού Κώστα Τασούλα πραγματοποιήθηκε  συνάντηση στο Υπουργείο με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Σωτήρη Χατζάκη καθώς και την ομάδα ηθοποιών των κοινωνικών δράσεων «Κατ΄ οίκων», «Επισκεπτήριο» και «Χώρος Δράσης». 


Ο Υπουργός συνεχάρη  τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή για την πρωτοβουλία δημιουργίας δράσεων που αφορούν σε ένα μεγάλο κομμάτι των κοινωνικά ευπαθών πληθυσμιακών ομάδων μέσα από την θεατρική πράξη, όπως επίσης και τους ηθοποιούς για την πολύτιμη συνεισφορά τους. Εγινε εκτεταμένη αναφορά στην εξωτερική πολιτική του Εθνικού Θεάτρου και στη συνεργασία του με χώρες του εξωτερικού όπως: Αζαρμπαϊζαν, Ρωσία, Κίνα, Βενεζουέλα κ.α.

Αναφέρθηκαν στις νέες πρωτοβουλίες του Εθνικού Θεάτρου όπως: την επαναλειτουργία του Μουσείου Αρχαίου Θεάτρου Επιδαύρου από 750 κοστούμια από το βεστιάριο του Εθνικού Θεάτρου όπου κηρύχθηκαν ιστορικά μνημεία από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων, τη δημιουργία «Ανοιχτής πλατφόρμας» προκειμένου νέες θεατρικές ομάδες  να παρουσιάσουν τη δουλειά τους κ.α. Επίσης με απόφαση του εφετείου Αθηνών (αριθμ. Απόφασης 5710/2014) το ισόγειο του ιστορικού και διατηρητέου κτιρίου Rex αποδίδεται στο νόμιμο κύριο του και δη στο Εθνικό Θέατρο.