Pages

SKROW THEATER - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2014-2015


Με το έργο "Μπετονένια παραλία" του Βασίλη Μαυρογεωργίου άνοιξε σήμερα η αυλαία του θεάτρου Skrow. Πρόκειται για ένα μελλοντολογικό δυστοπικό θρίλερ για την κατάληξη αυτής της πόλης που ονομάζεται Αθήνα. Το έργο παρουσιάζεται για δεύτερη συνεχή χρονιά, σε μουσική Φοίβου Δεληβοριά, με τους Κατερίνα Μαυρογεώργη, Δανάη Επιθυμιάδη, Σεραφείμ Ράδη, Βασίλη Μαυρογεωργίου  &  στο video  τους ηθοποιούς Ντίνη Ρέντη, Χαρά Κονταξάκη Στράτο, Χρήστου, Γιώργο Βαλαή, Στράτο Παλαιολόγο και Κωνσταντίνο Ρεπάνη. Ακολουθεί το πρόγραμμα του θεάτρου για τον μήνα Οκτώβριο.

 «Και φτιάξανε μέσα στη μέση της πόλης αυτήν εδώ την μπετονένια παραλία. Και αναρωτιέμαι… εφόσον καναν τον κόπο και έφτιαξαν μια ολόκληρη παραλία μέσα στη μέση της πόλης, τι διάολο την έφτιαξαν από μπετόν; Θέλω να πω, χάθηκε η άμμος; Και την νύχτα είναι εντάξει. Δεν τη βλέπεις. Την αισθάνεσαι βεβαία κάπως σκληρή από κάτω σου αλλά το αντέχεις. Είναι και ο ήχος της θάλασσας που σε ξεγελά…»
 Μπετονένια παραλία. Ένα μελλοντολογικό δυστοπικό θρίλερ για την κατάληξη αυτής της πόλης που ονομάζεται Αθήνα. Μια πόλη-κράτος στα χέρια του ολοκληρωτικού καθεστώτος με σύμβολο το Μαύρο Κοτόπουλο. Ένας δικτάτορας, λάτρης της μουσικής του περασμένου αιώνα. Τρομοκράτες μελλοθάνατοι με ανθρώπινα σώματα και κεφάλια ζώων που ταξιδεύουν στους αγωγούς του αποχετευτικού συστήματος. Ένας κρατικός πράκτορας με προβλήματα αυτοελέγχου. Ένα άκρως εξελιγμένο μοντέλο βιονικής πόρνης με ικανότητα συναισθημάτων. Και μια γυναίκα σε απόψυξη. Είμαστε στο έτος 2088: μία μπετονένια παραλία βρίσκεται στη θέση της πλατείας Ομονοίας και η Ακρόπολη είναι νησί.

Κείμενο - Σκηνοθεσία: Βασίλης Μαυρογεωργίου
Μουσική : Φοίβος Δεληβοριάς
Σκηνικά: Κωνσταντίνος  Ζαμάνης
Κοστούμια: Βασιλική  Σύρμα
Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου
Video-art: Κώστας Αρβανίτης
Sound design: Γιαννης Πετρόλιας & Studio Oxyzed
3D Animation: Σοφία Μαυρογεωργίου
Φωτογραφίες : Γιάννης Καραμπάτσος
Βοηθοί σκηνοθέτη: Έφη Χριστοδουλοπούλου & Γιάννης  Κατσιμήχας

Παίζουν: Κατερίνα Μαυρογεώργη, Δανάη Επιθυμιάδη, Σεραφείμ Ράδης, Βασίλης Μαυρογεωργίου  & οι ηθοποιοί στο video Ντίνη Ρέντη, Χαρά Κονταξάκη Στράτος, Χρήστου, Γιώργος Βαλαής, Στράτος Παλαιολόγος, Κωνσταντίνος Ρεπάνης.

 5.10 - 4.1 / 2ος χρόνος
Κάθε Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή στις 21.00
Εισιτήρια: 12 € γενική είσοδος & 8 € μειωμένο - φοιτητικό

***

Cendrillon
της Pauline Viardot

13.10 - 11.11
Κάθε Δευτέρα & Τρίτη στις 21.00
Εισιτήρια: 12 € γενική είσοδος & 8 € μειωμένο - φοιτητικό

Μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε στο φεστιβάλ Αθηνών (Πειραιώς 260, "Και τα ψάρια βγήκαν να πολεμήσουν ενάντια στους ανθρώπους" της Ανχέλικα Λίντελ), ο σκηνοθέτης Θέμελης Γλυνάτσης συνεργάζεται  με την Ομάδα Λυρικού Θεάτρου Ραφή  (Οι Απαχηδές των Αθηνών, Fables κ.α ) για την  όπερα δωματίου Cendrillon, της Pauline Viardot. Γραμμένη στις αρχές του 20ου αιώνα, αυτή η πρωτότυπη οπερατική εκδοχή της Σταχτοπούτας παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα υπο τη σκηνοθετική καθοδήγηση ενός από τους πιο ταλαντούχους καλλιτέχνες της νέας γενιάς, γνωστού για τις ακραίες ,ποιητικές και στοχαστικές του δημιουργίες.

Σκηνοθεσία: Θέμελης Γλυνάτσης
Μουσική διδασκαλία-πιάνο: Μιχάλης Παπαπέτρου
Σκηνικά: Αδριανός Ζαχαριάς - Θέμελης Γλυνάτσης
Κοστούμια: Μαργαρίτα Δοσούλα

Παίζουν: Χρήστο Δεληζώνα, Κωνσταντίνο Ζαμπούνη, Αναστασία Κότσαλη, Μιράντα Μακρυνιώτη, Γιώργο Ματθαιακάκη, Κώστα Μαυρογένη, Λητώ Μεσσήνη, Μάϊρα Μηλολιδάκη.

***
Secrets [μουσική]
τραγούδια του Gabriel Fauré
& επιλογές από τη Σιωπηλή Μουσική του Federico Mompou

Τετάρτη 15.10 στις 21.00
Εισιτήρια: 12 € γενική είσοδος & 8 € μειωμένο - φοιτητικό

Θέλω το πρωί να ξεχάσει το όνομα που ψιθύρισα στη νύχτα. Ας το πάρει το αεράκι της αυγής, σαν να ήταν ένα δάκρυ. Θέλω το δειλινό να ξεχάσει το μυστικό που είπα στη μέρα. Και να το πάρει μαζί του, τυλιγμένο στη χλωμή του μορφή.

Την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου, στις 21:00,  στη σκηνή του Skrow Theatre ένα πρόγραμμα μουσικής δωματίου για φωνή και πιάνο αποκαλύπτει τα μυστικά του: οι εύθραυστες, αισθησιακές μελωδίες του σπουδαίου Γάλλου συνθέτη Gabriel Fauré συνυπάρχουν μοναδικά με τη σπάνια, απόκοσμη μουσική για σόλο πιάνο του Ισπανού Federico Mompou.

Ρεσιτάλ τραγουδιού
Μάιρα Μηλολιδάκη, σοπράνο
Τίτος Γουβέλης, πιάνο
Ηλίας Μαδούρος, video art