Pages

4 ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΕΠΙ ΚΟΛΩΝΩ


Τέσσερις παραστάσεις φιλοξενεί η Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου Επί Κολωνώ σε εναλλασσόμενο ρεπερτόριο έως τον Ιανουάριο του 2014, ανάμεσα στις οποίες οι "Αλεπούδες" από την Ομάδα Νάμα, σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη, με τους Δημήτρη Λάλο, Ιωάννα Παππά, Στάθη Σταμουλακάτο και Ιωάννα Κολλιοπούλου.

Οι Αλεπούδες (αγγλικός τίτλος: Foxfnder) είναι μια καθηλωτική και συνταρακτική παραβολή της Ντων Κινγκ, μια σκοτεινά κωμική διερεύνηση της πίστης, της επιθυμίας και της ευθύνης που διαδραματίζεται σε έναν κόσμο τόσο ξένο όσο και οικείο. Η παράσταση παρουσιάζεται κάθε Τετάρτη & Κυριακή στις 19.00 και κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο στις 21.15, σε μετάφραση Γιώργου Χατζηνικολάου. Διάρκεια 90 λεπτά.
Η ομάδα Χ-αίρεται σε συνεργασία με το Δη.Πε.Θε Κοζάνης παρουσιάζει πέντε δύσκολα, σκληρά, τρομερά, αλλόκοτα, παραμύθια υπό τον τίτλο "Ήταν Κάποτε, πέντε αλληλοβόρα παραδοσιακά παραμύθια". Αφηγήσεις αγωνίας πολύτιμης και ζωτικού φόβου των ανθρώπων, όπου καλό και κακό δεν ξεχωρίζουν με σιγουριά και διδάγματα δεν βγαίνουν με ευκολία. Ζωντανεμένα στο σήμερα με φαντασία και απλότητα, τα παραμύθια γίνονται ότι ήταν κάποτε και πάντα: τρόποι ώστε κανείς να μην περνά μονάχος του την φοβερή του νύχτα. Κείμενο/Σκηνοθεσία/Κοστούμια: Χρήστος Πίτσας, Στέλιος Χλιαράς, Βάσια Χρήστου. Παίζουν Χρήστος Πίτσας, Πέτρος Σπυρόπουλος, Βάσια Χρήστου. Ημ& Ώρες παραστάσεων: Τετάρτη (21.15) & Πέμπτη (19.00). 
Η παράσταση 2013/MelinaM, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ασπιώτη, αφηγείται ιστορίες από την ζωή και το έργο της Μελίνας Μερκούρη και με χιούμορ αντιδιαστέλει την σημερινή κατάσταση, με την ανυπαρξία προσοχής - που αρμόζει- στον πολιτισμό, αλλά και όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι νέοι ηθοποιοί - και όχι μόνο- στις δύσκολες αυτές ημέρες μας. Παίζουν : Κωνσταντίνος Ασπιώτης, Λάζαρος Βαρτάνης, Ελένη Κάκκαλου, Ζωή Καραβασίλη, Μάριος Μακρόπουλος. Παραστάσεις κάθε Παρασκευή και Σάββατος 19.15 και Κυριακή στις 21.15.
Τέλος ο Γρηγόρης Χατζάκης διασκευάζει, σκηνοθετεί και σκηνογραφεί το κλασικό αριστούργημα της Daphne Du Maurier - γνωστό από την κινηματογραφική μεταφορά του Άλφρεντ Χίτσκοκ, Rebeeecca, σε μια παράσταση με σασπένς και χιούμορ. Με τους Χάρη Ασημακόπουλο, Κλεοπάτρα Τολόγκου, Άννα Κολιοφώτη και Γρηγόρη Χατζάκη. Παραστάσεις κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.15.




Κανονικό: 16,00€ ,Λαϊκή παράσταση Τετάρτης: Γεν. είσοδος 10,00€
Φοιτητικό & ανέργων: Τετάρτη ως Παρασκευή 10,00€, Σαββάτο-Κυριακή 12,00€Κανονικό: 16,00€ ,Λαϊκή παράσταση Τετάρτης: Γεν. είσοδος 10,00€
Φοιτητικό & ανέργων: Τετάρτη ως Παρασκευή 10,00€, Σαββάτο-Κυριακή 12,00€