Pages

BIJOUX DE KANT FACTORY- ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΕΧΝΩΝ





Ύστερα από 5 χρόνια συνεχούς δημιουργίας η bijoux de kant εγκαινιάζει το «Bijoux de Kant Factory», ένα εργοστάσιο παραγωγής τέχνων, με πρώτη του δράση μια σειρά τρίμηνων εργαστηρίων υποκριτικής και κίνησης τα οποία θα πραγματοποιηθούν στον Υπόγειο χώρο και στο black box του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.

Η bijoux de kant είναι μια ιδέα, μια αισθητική, μια έκφραση. Είναι η συνύπαρξη πολλών ιδεών, πολλών αισθητικών, πολλών εκφράσεων. Είναι η έλλειψη δόγματος στην οποία καταλήγει από την αγάπη της τόσο για την φόρμα όσο για την έννοια.
Η ΒΚ είναι μία καλλιτεχνική εγγραφή που σχηματίστηκε για να υποστηρίξει και να προωθήσει τη δημιουργική έκφραση και την κριτική στάση, τους διαφορετικούς ποιητικούς λόγους και ιδιώματα, για να μελετά συστήματα και μηχανισμού και να παθιάζεται με το σπασμένο δόντι στο γρανάζι που θα κάνει τη μηχανή να καταρρεύσει και να γίνει κάτι άλλο. Έτσι γεννήθηκε και η ιδέα του Factory: ένα εργοστάσιο στους κόλπους του οποίου αποσυναρμολογούνται και συναρμολογούνται εκ νέου μηχανισμοί τέχνης.
 Ο εικαστικός και σκηνοθέτης Γιάννης Σκουρλέτης και ο χορευτής και χορογράφος Τάσος Καραχάλιος θα δουλέψουν με τους συμμετέχοντες πάνω σε τεχνικές του σύγχρονου θεάτρου που εκκινούν από και επικεντρώνονται στο σώμα του ερμηνευτή.
Τα εργαστήρια έχουν διάρκεια τριών μηνών και θα πραγματοποιούνται δυο φορές την εβδομάδα. Στόχος τους είναι το υλικό τους να καταλήγει σε παράσταση.

Εγγραφές - Πληροφορίες: bijouxdekantfactory@gmail.com & 6944094787
Έναρξη Εγγραφών: 8 Σεπτεμβρίου 2014
Λήξη Εγγραφής Συμμετοχών: 1 Οκτωβρίου 2014
Έναρξη Εργαστηρίων: 6 Οκτωβρίου 2014
Λήξη Εργαστηρίων: 22 Δεκεμβρίου 2014
Χώρος Διεξαγωγής Εργαστηρίων: Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Ημέρες Εργαστηρίων:
Δευτέρα 16.00 - 29.00 / Κίνηση με τον Τάσο Καραχάλιο
Πέμπτη 16.00 - 19.00 / Υποκριτική με το Γιάννη Σκουρλέτη
* Οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν είτε και τα δύο μέρη των εργαστηρίων (υποκριτική με το Γιάννη Σκουρλέτη, κίνηση με τον Τάσο Καραχάλιο) είτε ένα εξ αυτών.
Κόστος συμμετοχής: 300 ευρώ (και τα δύο μέρη) / 150 ευρώ (μόνο το ένα από τα δύο μέρη)