Pages

"ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Ο ΜΠΡΑΜΣ" ΑΠΟ 6 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΟ ΑΓΓΕΛΩΝ ΒΗΜΑ

Κάθε Πέμπτη του Φλεβάρη στις 5.30 το απόγευμα το θέατρο Αγγέλων Βήμα (Σατωβριάνδου 36 / τηλ. 210 5242211 και 210 5242213) παρουσιάζει την συγκλονιστική ιστορία της Ιρίνας που γίνεται θύμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης (trafficking) μέσα από το έργο της Μάρως Δούκα "Σας αρέσει ο Μπράμς" σε σκηνοθεσία Κυριάκου Κατζουράκη και μουσική Δημήτρη Θεοχάρη, με  πρωταγωνίστρια την Κάτια Γέρου.
Η συγκλονιστική μαρτυρία της Ιρίνας παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2001 στα πλαίσια του πρότζεκτ «Ο Δρόμος προς τη Δύση» του Κυριάκου Κατζουράκη, με θέμα τη μετανάστευση. Από τότε ταξίδεψε σε όλη την Ελλάδα. Παίχτηκε σε θέατρα, μπαρ, πλατείες, γήπεδα, στους πιο ετερόκλητους χώρους.
Το έργο αποτελεί μια κατάθεση της Ιρίνας ενώπιον ακροατηρίου. Η Ιρίνα είναι από την πρώην Σοβιετική Ένωση, έρχεται στην Ελλάδα μετά τα ιστορικά γεγονότα του 1990 και γίνεται θύμα της σεξουαλικής εκμετάλλευσης (trafficking). Η Ιρίνα μιλάει για την χαμένη της πατρίδα, την χαμένη της κουλτούρα και τα ανεκπλήρωτα όνειρα της. Η ιστορία της ξετυλίγεται μέσα από μια σειρά προσωπικών εξομολογήσεων και αναδρομών στο παρελθόν με φόντο την αιώνια περιπέτεια των προσφύγων.  Η ίδια αναπαριστά ακόμα και το τραγικό τέλος της. Τα τελευταία λόγια της είναι από τον Τσέχωφ «Κάποτε θάρθει μια μέρα που θα μάθουμε γιατί έγιναν όλα αυτά… ποια είναι η αιτία για τόσο πόνο». Τιμή εισιτηρίου 5 ευρώ.
Επίσης συνεχίζεται η παράσταση "Ντοκουμέντο - Πολιτικό Καμπαρέ" στο Beton 7 (Πύδνας 7) φτιαγμένη με τα υλικά της performance και του πολιτικού cabaret και κείμενα των Primo Levi, Samuel Beckett & Subcomandante Marcos. Η Κάτια Γέρου, η Ελεάνα Γεωργούλη και ο Λεωνίδας Μαριδάκης επιχειρούν να ανοίξουν μια σχισμή φωτός και να θέσουν βασικά ερωτήματα για την κοινωνία και τον άνθρωπο. Μετά το τέλος κάθε παράστασης, όσοι θέλουν μπορούν να συμμετάσχουν στην συζήτηση με τους ηθοποιούς. Η σκηνοθετική επιμέλεια ανήκει στον Σάββα Στρούμπο. Οι παραστάσεις θα διαρκέσουν έως τις 4 Μαρτίου.