Pages

ΠΡΕΜΙΕΡΑ: "GAGARIN WAY" ΤΟΥ ΓΚΡΕΓΚΟΡΙ ΜΠΕΡΓΚ ΣΕ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΑΒΡΑΝΑ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΑΣΙΛΑΚΟΥ


Ένα από τα πιο πολυσυζητημένα πρόσωπα των ημερών, ο βραβευμένος σκηνοθέτης Αλέξανδρος Αβρανάς, συμπράττει με τον Θεατρικό Οργανισμό Ακροπόλ και παρουσιάζουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα τη μαύρη κωμωδία του Σκωτσέζου Γκρέγκορι Μπερκ «Gagarin Way».

Το έργο πραγματεύεται με χιούμορ το θέμα της σημερινής επανάστασης που δεν έρχεται ποτέ… Η υπόθεση αναφέρεται στην εξαφάνιση του σοσιαλισμού από μια περιοχή, όπου ο πολιτικός ριζοσπαστισμός ήταν κάποτε χαρακτηριστικός του τοπικού πληθυσμού.  Η παράσταση, σε σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Αβρανά, ανεβαίνει από τις 17 Ιανουαρίου στο θέατρο «Βασιλάκου». Παίζουν ο Μάνος Βακούσης, ο Στέφανος Κοσμίδης, ο Κώστας Ανταλόπουλος και ο Μιχάλης Μουλακάκης.
Οι δυο μεγάλες φετινές παραγωγές του Θεατρικού Οργανισμού Ακροπόλ: ο "Έμπορος της Βενετίας" του Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Σπύρου Ευαγγελάτου και μετάφραση Μίνωα Βολανάκη, με τους Νικήτα Τσακίρογλου, Μαρία Σκουλά, Λάζαρο Γεωργακόπουλο και Μάξιμο Μουμούρη στους πρωταγωνιστικούς ρόλους και η θεατρική διασκευή του έργου του Πέδρο Αλμοδόβαρ "Όλα για την Μητέρα μου" σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια, με την Νένα Μεντή, τη Μαρίνα Ψάλτη, την Κατερίνα Λέχου, την Γωγώ Μπρέμπου, τον Κώστα Κάππα, την Άννα Μονογιού και την Ειρήνη Ιγγλέση, θα παρουσιάζονται σε εναλλασσόμενο ρεπερτόριο καθ' όλη την διάρκεια της χειμερινής σεζόν. Επίσης στην παιδική σκηνή του θεάτρου Ακροπόλ, παρουσιάζεται κάθε Σάββατο και Κυριακή το παραμύθι του "Πινόκιο" του Κάρλο Κολόντι, σε σκηνοθεσία Βασίλη Μαυρογεωργίου.