Pages

"ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ Σ' ΕΝΑΝ ΤΕΛΕΙΟ ΚΟΣΜΟ" ΚΑΙ "ΟΛΗ Η ΠΟΛΗ ΤΟ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΕΙ" ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΡΟΛΟΥ ΚΟΥΝ


Οκτώ σύγχρονα ελληνικά έργα - διάρκειας μιας ώρας- εμπνευσμένα από την γύρω μας πραγματικότητα, επέλεξε το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν για να εισέλθει στην όγδοη δεκαετία της ζωής του, τοποθετώντας τα στο κέντρο του προγράμματος του στο ιστορικό Υπόγειο και συνεχίζοντας την παράδοση που ο Κάρολος Κουν ξεκίνησε και καθιέρωσε. Ανάμεσα τους το έργο των  Αντώνη και Κωνσταντίνου Κούφαλη "Όλη η πόλη το κουβεντιάζει" σε σκηνοθεσία Θόδωρου Γράμψα και ""Μεσάνυχτα σ' έναν τέλειο κόσμο" του Αλέξη Σταμάτη, σε σκηνοθεσία του Άρη Τρουπάκη, που έρχονται κάθε Δευτέρα και Τρίτη από 14 Οκτωβρίου και για οχτώ εβδομάδες.

Καθώς εισέρχεται στην όγδοη δεκαετία της ζωής του, το Θέατρο Τέχνης δίνει βήμα έκφρασης σε νέους - πλην όμως καταξιωμένους- Έλληνες συγγραφείς, τα έργα των οποίων έχουν γραφεί αποκλειστικά για να φιλοξενηθούν στο Υπόγειο, αναδεικνύοντας τις αξίες που το Θέατρο Τέχνης ανέκαθεν υπηρετούσε, καθιστώντας το συνομιλητή μιας κοινωνίας που φαίνεται να το έχει περισσότερο ανάγκη από ποτέ.


Οι συγγραφείς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Θεάτρου Τέχνης να γράψουν για το Υπόγειο είναι: οι Αντώνης και Κωνσταντίνος Κούφαλης, με το έργο " Όλη η πόλη το κουβεντιάζει", ο  Αλέξης Σταμάτης, με το έργο "Μεσάνυχτα σ' έναν τέλειο κόσμο", ο Ανδρέας Φλουράκης, με το έργο "Ασκήσεις για γερά γόνατα", ο Βαγγέλης Χατζηγιαννίδης, με το έργο "Τον άυλο εσένα", η Μαριάννα Κάλμπαρη, με το έργο "Αλμανάκ", ο  Μισέλ Φάις, με το έργο "La petite mort", ο  Σάκης Σερέφας, με το έργο " Έναν φιδέ κι ακίνητος!" και ο Γιάννης Δούμος, με το έργο "Να ζείς".

Η έναρξη των παραστάσεων γίνεται με τα δύο πρώτα έργα, που είναι: " Όλη η πόλη το κουβεντιάζει"  των  Αντώνη και Κωνσταντίνου Κούφαλη, σε σκηνοθεσία του Θόδωρου Γράμψα και "Μεσάνυχτα σ' έναν τέλειο κόσμο" του Αλέξη Σταμάτη, σε σκηνοθεσία του Άρη Τρουπάκη.

Πρόκειται για δύο έργα με άμεσες ή υπαινικτικές αναφορές στο θέατρο του Παραλόγου. Το ένα "συνομιλεί" με τον Μπέκετ της “Τελευταίας Ταινίας του Κραπ” και το άλλο με τον Ιονέσκο του “Παιχνιδιού της Σφαγής”. Το ένα τοποθετείται στο παρόν, αλλά με συνεχή άλματα στο παρελθόν και το άλλο στο μέλλον, αλλά με σαφείς αναφορές στην ναζιστική βαρβαρότητα.


"Μεσάνυχτα σ' έναν τέλειο κόσμο" του Αλέξη Σταμάτη

Ένας θεατρικός συγγραφέας ζει εδώ και χρόνια εγκλωβισμένος στο σπίτι του μαζί με τα ντιβιντί, όπου έχει αποθηκεύσει το υλικό της ζωής του από τότε που άρχισε να γράφει. Ένα υλικό “ζωής” που του προσέφερε και το “υλικό γραφής”. Ξαφνικά δέχεται μια προσοδοφόρα πρόταση που μπορεί να του αλλάξει τη μοίρα. Για να γράψει όμως πρέπει να δει τα μοναδικά δύο ντιβιντί που δεν αντέχει. Εκείνα που ξανανοίγουν το μεγάλο του τραύμα. Θα το κάνει;   

Σκηνοθεσία Άρης Τρουπάκης
Σκηνικά και κοστούμια: Κατερίνα Σωτηρίου

Παίζει ο  Νίκος Αρβανίτης


"Όλη η πόλη το κουβεντιάζει" των Αντώνη και Κωνσταντίνου Κούφαλη

Το ‘Όλη η Πόλη το Κουβεντιάζει” είναι ένα “Ταξίδι στη καρδιά του σκότους”…
Ένα άνισο παιχνίδι με ανόμοιους παίκτες που οδηγούνται στη συντριβή όταν συγκρούονται με τους “Φορείς”…
Η νίκη είναι μόνο γι’ αυτούς που τη διεκδικούν δίχως έλεος.

Σκηνοθεσία Θόδωρος Γράμψας
Σκηνικός χώρος και ενδυματολογική επιμέλεια: Κατερίνα Σωτηρίου
Μουσική και μουσική επιμέλεια: Λεωνίδας Μαριδάκης

Παίζουν οι ηθοποιοί: Λουκία Πιστιόλα, Νίκος Αρβανίτης, Ιωάννα Κανελλοπούλου και Αυγουστίνος Κούμουλος.

Τα δύο έργα θα παίζονται κάθε Δευτέρα και Τρίτη, για 8 εβδομάδες. 

Ώρες έναρξης:
«Μεσάνυχτα σ’ έναν τέλειο κόσμο»: 21.00
Διάρκεια: 60 ‘ χωρίς διάλλειμα

«Όλη η πόλη το κουβεντιάζει»:  22.30
Διάρκεια 60΄ χωρίς διάλλειμα

Τιμές εισιτηρίων

Γενική είσοδος: 15 ευρώ
Εισιτήριο μιας παράστασης: 10 ευρώ

.
ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΡΟΛΟΥ  ΚΟΥΝ                                                            
ΥΠΟΓΕΙΟ – Πεσμαζόγλου 5 Αθήνα  τηλ. ταμείου 210 3228706

ΩΡΕΣ ΤΑΜΕΙΟΥ: Δευτέρα- Τρίτη 10.00- 13.00  και  17.00-22.00