Pages

ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΟ ΟΥΖΕΡΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΜΠΕΝΑΚΗ


Δυο διηγήματα από τη βραβευμένη συλλογή διηγημάτων του Χρήστου Οικονόμου «Κάτι θα γίνει, θα δεις» (Κρατικό βραβείο Διηγήματος 2011) ζωντανεύουν στο παραδοσιακό ουζερί- "Καφενείο- Χαλαρά", στο κέντρο της Αθήνας επί της οδού Μπενάκη, εντός στοάς λίγο πριν τη Φειδίου. 

«… Με πιάνει φόβος που βλέπω έτσι σκοτεινό τον κόσμο, σα να ‘ναι πόλεμος ή κατοχή σα να ΄χει γίνει κάποιο κακό μεγάλο. Κι ύστερα, για λίγο, για μια στιγμή, ο φόβος γίνεται γαλήνη όταν σκέφτομαι πως έξω είναι σκοτάδι και παγωνιά αλλά εγώ είμαι μέσα στα ζεστά, φυλαγμένος, με φως, φαί και τσίπουρο, με τον Τάκη να μιλάει να μιλάει…»  
Ο Χρήστος Σαπουτζής και η Ειρήνη Μαργαρίτη (Unemployed) ενώνουν τις δυνάμεις τους και δημιουργούν μια παράσταση, «μικρή διαμαρτυρία», βασισμένη στα δυο διηγήματα από την βραβευμένη συλλογή  διηγημάτων του Χρήστου Οικονόμου, "Κάτι θα γίνει, θα δεις" (Κρατικό βραβείο Διηγήματος 2011). 


Κείμενο: Χρήστος Οικονόμου
Σκηνοθεσία: Ειρήνη Μαργαρίτη
Μουσική: Sancho 003
Βοηθός σκηνοθέτη: Μαριάννα Κρητικού
Φωτογραφίες: Ροζίτα Φοράδη

Ερμηνεύει ο Χρήστος Σαπουτζής

*η παράσταση θα παιχτεί στο ουζερί της οδού Μπενάκη, που βρίσκεται ενός στοάς λίγο πριν τη Φειδίου. Στην ταμπέλα γράφει: «ΚΑΦΕΝΕΙΟ: ΧΑΛΑΡΑ»