Pages

"Ένας άνθρωπος υπό χρεωκοπία" στο νέο χώρο πολιτισμού Scrow στο Παγκράτι




Ένας νέος  χώρος πολιτισμού ανοίγει τις πύλες του στην οδό Αρχελάου 5 στο Παγκράτι, από 22/5  και  το όνομα αυτού SCROW, όπως λέμε κάποιον που νιώθει ότι έχει χάσει τον προσανατολισμό του, βρίσκεται σε αναζήτηση ταυτότητας ή γενικότερα νιώθει χαμένος. Με στόχο την προώθηση των παραστατικών τεχνών και την αναζήτηση της συνεχούς δράσης και εξέλιξης η ομάδα  Scrow Theatre Group φιλοδοξεί να παρουσιάσει στο χώρο αυτό ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα, με έμφαση σε νέους δημιουργούς και νέους έλληνες συγγραφείς, κάνοντας την αρχή με την μαύρη κωμωδία του Ντέιβιντ Λεσκότ "Ένας άνθρωπος υπό χρεωκοπία" σε σκηνοθεσία Βασίλη Μαυρογεωργίου, με τους Νίκος Ορφανό , Θανάση Δόβρη και Δανάη Επιθυμιάδη.



Εκείνος, ένας άνθρωπος που σταδιακά -αλλά αμετάκλητα- χάνει τα πάντα. Η αγαπημένη του, μια θαρραλέα γυναίκα που αντιλαμβάνεται τον κίνδυνο και οπισθοχωρεί. Το τρίτο πρόσωπο, ένας εντεταλμένος εκκαθαριστής που με ανεξήγητο ζήλο αναλαμβάνει την υπόθεση. Στην μαύρη κωμωδία του David Lescot, οι τρεις ήρωες αναπτύσσουν απρόβλεπτες σχέσεις μεταξύ τους.

Καθώς ο άντρας υπό την προσεκτική, σχεδόν τρυφερή, καθοδήγηση του εκκαθαριστή  χάνει τη δουλειά του και κάθε περιουσιακό στοιχείο, ο χωρόχρονος στον οποίο ζει αρχίζει να μεταβάλλεται, η πραγματικότητα να γίνεται ασταθής, ακόμα και η ίδια του η υπόσταση μοιάζει να είναι πια αμφιλεγόμενη… Σύμμαχός του, στην μοναξιά και την απογύμνωση, ένα βιβλίο επιστημονικής φαντασίας: «Ο άνθρωπος που συρρικνώνεται». Ίσως εκεί να κρύβεται κι η τελευταία ελπίδα για μια αναπάντεχη ανατροπή...

Μετάφραση : Μαρία Ευσταθιάδη
Σκηνοθεσία: Βασίλης Μαυρογεωργίου
Σκηνικά - Κοστούμια: Κλεοπάτρα Κατσαλή
Μουσική: Αριστοτέλης Ρήγας
Φωτογραφίες: Ορφέας Εμιρζάς
Βοηθός Σκηνοθέτη : Έφη Χριστοδουλοπούλου

Παίζουν: Νίκος Ορφανός, Θανάσης Δόβρης, Δανάη Επιθυμιάδη

Παραστάσεις: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή στις 21.30

Τιμές Εισιτηρίων:
Πέμπτη με Κυριακή: 12 € & 8 € (φοιτητικό - ανέργων)
Τετάρτη: γενική είσοδος 8 €
Ατέλειες: δεκτές καθημερινά