Pages

Eργαστήριο Κατασκευής Θεατρικών Σκηνικών στο Βυρσοδεψείο


Σεμινάριο με θέμα την προσέγγιση , την συζήτηση και την τελειοποίηση των απαιτούμενων δεξιοτήτων για την μετάβαση από τον κόσμο του φανταστικού στον κόσμο του θεατρικού σκηνικού και γενικότερα την μεταφορά μιας ιδέας από τον κόσμο της φαντασίας σε τρισδιάστατες κατασκευές, διοργανώνεται στο  Βυρσοδεψείο από τον τεχνικό υπεύθυνο του χώρου, Σπύρο Δουκέρη και με την συμμετοχή της σκηνοθέτιδος και καλλιτεχνικής διευθύντριας του Βυρσοδεψείου Έλλης Παπακώνσταντίνου καθώς και εξειδικευμένων τεχνικών από διάφορους τομείς των κατασκευών. 

Στο πλαίσιο του εργαστηρίου εξετάζεται ένα αμάλγαμα αρχαίων και σύγχρονων κατασκευαστικών τεχνικών και οπτικής αντίληψης, από τη χρυσή τομή μέχρι fractal δομές ανάπτυξης όγκων και θα αξιοποιήσουμε αυτή την καινούργια μας γνώση για να κατασκευάσουμε σκηνικά με όσο γίνεται πιο απλά μέσα.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε καλλιτέχνες που δραστηριοποιούνται στο χώρο των παραστατικών τεχνών, σε τεχνικούς όλων των ειδικοτήτων αλλά και σε ανθρώπους χωρίς τεχνική κατάρτιση που θέλουν να αποκτήσουν νέες δεξιότητες.

Στόχος του σεμιναρίου είναι να υλοποιηθεί ένα συλλογικό μεγάλης κλίμακας πρότζεκτ που θα εκτίθεται στον χώρο του ΒΥΡΣΟΔΕΨΕΙΟΥ για ένα χρονικό διάστημα. Επίσης, στόχος είναι η συνεργασία του τεχνικού προσωπικού του ΒΥΡΣΟΔΕΨΕΙΟΥ με όσους ασχολούνται με τον τομέα των δημιουργικών κατασκευών και η μετέπειτα ενσωμάτωσή τους στο ανθρώπινο δυναμικό του χώρου.

Συγκεκριμένα το σεμινάριο θα περιλαμβάνει βασικές αρχές κατασκευών, γνωριμία με τα υλικά και τα εργαλεία, βασικοί τρόποι σύνδεσης κατασκευών.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 15/2/2013


Διάρκεια εργαστηρίου: 4 μήνες, 80  ώρες. (Οι ώρες και ημέρες του σεμιναρίου θα συγκεκριμενοποιηθούν μετά από συνεννόηση με τον συντονιστή Σπύρο Δουκέρη)

Κόστος: 80 ευρώ τον μήνα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τηλεφωνήσoυν στην Γραμματεία του ΒΥΡΣΟΔΕΨΕΙΟΥ για πληροφορίες και εκδήλωση ενδιαφέροντος και να αποστείλουν το βιογραφικό τους. (Τηλ.:6932288532, info@vyrsodepseio.com). Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί με την ελάχιστη συμμετοχή 20 ατόμων.