Pages

"Ένας εχθρός του λαού" : το αριστούργημα του Ίψεν έρχεται στις Μορφές Έκφρασης



«Από σήμερα θα σας μάθω τι μπορεί να κάνει ένας ελεύθερος άνθρωπος». Με αυτά τα λόγια ένας γιατρός, ένας έντιμος άνθρωπος αποφασίζει να αποκαλύψει την απάτη που τροφοδοτεί μια πόλη. Έρχεται αντιμέτωπος με την πολιτική ηγεσία και τη διαφθορά. Υπερασπίζεται την αλήθεια και μάχεται τα οικονομικά συμφέροντα. Το θεατρικό αριστούργημα του Ερρίκου Ίψεν , έρχεται από 8 Φεβρουαρίου στις Μορφές Έκφρασης (Αλκμήνης 13, Κάτω Πετράλωνα)  με τον Θωμά Κινδύνη στο ρόλο του Θωμά Στόκμαν ξετυλίγοντας την ιστορία μιας αποκάλυψης για την οικολογία, την πολιτική και την κοινωνία. 
«Όταν καταρρέει γύρω μας ο κόσμος, οι άνθρωποι του θεάτρου έχουμε χρέος να μιλήσουμε γι αυτά που ξεθεμελιώνουν τον κοινωνικό ιστό και αποσαθρώνουν την ομοψυχία. Πρέπει να βρούμε τον κατάλληλο Λόγο, που δίνει κουράγιο και ελπίδα. Πρέπει να συστρατευθούμε στον κοινό σκοπό: να ξαναστηθούν στα πόδια τους ο πολιτισμός, το ήθος και οι δημοκρατικοί θεσμοί. Ο ‘’Εχθρός του λαού’ και ο Ερρίκος Ίψεν μας βοηθούν και φωτίζουν τον προσανατολισμό μας σ’ αυτή την πορεία", λέει για την παράσταση ο σκηνοθέτης Νίκος Περέλης.
Το έργο λόγω της επικαιρότητάς του αποτέλεσε πρώτη επιλογή για τη φετινή θεατρική περίοδο σε μεγάλα θέατρα της Αμερικής και της Ευρώπης.

Μετάφραση: Ρένα Κοντογιάννη
Ελεύθερη απόδοση- Σκηνοθεσία: Νίκος Περέλης
Μουσική: Γιάννης Μεταλλινός
Σκηνογραφία-Ενδυματολογία: Θεοδόσης Δαυλός

Παίζουν:
Θωμάς Στόκμαν: Θωμάς Κινδύνης
Πέτερ Στόκμαν: Νίκος Περέλης
Άσλακσεν: Γιάννης Λιακάκος
Χόβσταντ: Λευτέρης Σκούταρης
Μπίλλινγκ: Μανώλης Γεραπετρίτης
Μόρτεν Κιλλ: Νικόλαος Λάμπρου
Κατερίνα Στόκμαν: Βλασία Βερβέρη
Πέτρα Στόκμαν: Νάνσυ Κλαμπάτσα

Κάθε Παρασκευή & Σάββατο στις 21.00 και κάθε Κυριακή στις 19.00
Τιμές εισιτηρίων: 15€, 12€ (προπώληση), 10€ (ομαδικό, φοιτητικό)
Διάρκεια: 100’ 
Μορφές Έκφρασης
Αλκμήνης 13, Κάτω Πετράλωνα
2103464002, 2103464903