Pages

Γέμισε το Ηρώδειο ο Τροβατόρε



Στο κατάμεστο Ηρώδειο δόθηκε η πρεμιέρα του εντυπωσιακού Τροβατόρε, από την Εθνική Λυρική Σκηνή. Όλες οι σκηνές της παράστασης χειροκροτήθηκαν θερμά από τους 5000 θεατές, οι οποίοι αποθέωσαν τους τραγουδιστές, την χορωδία, την ορχήστρα και τους συντελεστές της παραγωγής. 

Μετά από 30 χρόνια παρουσιάστηκε στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού η δημοφιλέστατη όπερα του Τζουζέππε Βέρντι Τροβατόρε, σε μουσική διεύθυνση Λουκά Καρυτινού και σκηνοθεσία, σκηνικά, κοστούμια, φωτισμούς του Στέφανο Πόντα. Οι φίλοι της Εθνικής Λυρικής Σκηνής γέμισαν το Ηρώδειο δίνοντας έναν εορταστικό χαρακτήρα στην χθεσινή πρεμιέρα.
Στην σκηνή του Ηρωδείου οι δύο κόσμοι του Τροβατόρε, από την μία ο κόσμος των τσιγγάνων και από την άλλη αυτός της διανόησης. Μια ιστορία ανάμεσα στην φωτιά και το φεγγαρόφωτο, με φλογερά συναισθήματα και ακραίες καταστάσεις: δύο αδέλφια, τα οποία δεν γνωρίζουν την συγγένειά τους, εμφανίζονται ερωτευμένα με την ίδια γυναίκα. Πρόσωπο κλειδί είναι μία Τσιγγάνα, που έριξε στη φωτιά ένα παιδί προκειμένου να εκδικηθεί για τον άδικο θάνατο της μητέρας της: από λάθος ήταν το δικό της.
Μια όπερα διάσημη για τα σπουδαία χορωδιακά, τις μελωδικές άριες και τα φλογερά ντουέτα.
Στην νέα παραγωγή της Λυρικής, που άνοιξε τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Αθηνών στο Ηρώδειο, οι πρωταγωνιστές ενθουσίασαν το κοινό της πρεμιέρας. Ο αγαπημένος του ελληνικού κοινού, Δημήτρης Πλατανιάς ερμήνευσε τον Κόμη ντι Λούνα με πάθος δύναμη και ορμή, αποσπώντας το παρατεταμένο χειροκρότημα του κοινού. Η Ιάνο Τάμαρ, στον ρόλο της Λεονόρας έπλασε μια σπουδαία ερμηνεία επιβεβαιώνοντας την φήμη της. Ο  έμπειρος Βάλτερ Φρακκάρο έδωσε μια ρομαντική αλλά και δυναμική διάσταση στον Μανρίκο, ενώ η Μαριάνα Πεντσέβα απέδωσε εξαιρετικά τον δραματικό ρόλο της Ατσουτσένας. Ο διαπρεπής έλληνας μπάσος Δημήτρης Καβράκος, ήταν ένας εξαιρετικός Φερράντο.
Η ορχήστρα και η χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, υπό την έμπειρη μπαγκέτα του αρχιμουσικού Λουκά Καρυτινού έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, ερμηνεύοντας με πάθος την υπέροχη μουσική του Βέρντι.
Ο Στέφανο Πόντα χειροκροτήθηκε θερμά για την υψηλής αισθητικής σκηνοθεσία, αλλά και για τα υπέροχα σκηνικά, τα εντυπωσιακά κοστούμια και τους ατμοσφαιρικούς φωτισμούς.
Επόμενες παραστάσεις θα δοθούν στις 12, 13, 14 Ιουνίου στις 21.00.