Pages

Η ομάδα 'συν αθύρω" στο Athens Fringe Festival Live 2012



"εξΟΥΣΙΑζε": ένας αναπάντεχος διάλογος του νεοελληνικού θεάτρου με το μεταπολεμικό γαλλικό θέατρο του παραλόγου σε σκηνική σύνθεση της ιλαροτραγωδίας «Τα κλειδιά» του Μάριου Χάκκα και του μονόπρακτου έργου «Ο Αρχηγός» του Ευγένιου Ιονέσκο, σε μετάφραση Άρη Αλεξάκη, παρουσιάζεται στην Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου Επί Κολωνώ, Ναυπλίου 12, Κολωνός (ώρα έναρξης 21.00)

Το θεατρικό εγχείρημα όπου “Τα Κλειδιά” του Μάριου Χάκκα αποτελούν τον κεντρικό συνθετικό άξονα της παράστασης, επάνω στον οποίο υφαίνονται αποσπάσματα από τον “Αρχηγό” του Ευγένιου Ιονέσκο. Δύο θεατρικά έργα συμπλέκονται γύρω από το ζήτημα της εξουσίας. Δύο συγγραφείς συνδιαλέγονται πάνω σε ένα κοινό ερώτημα. Έξι θεατρικά πρόσωπα συν-αθύρουν αναζητώντας το νικητή του παιχνιδιού. Υπάρχει άραγε;
Η ομάδα θεάτρου συν ἀθύρω σχηματίστηκε τον Απρίλιο του 2012. Αποτελεί μια νέα συνάντηση ανθρώπων που ξαναβρέθηκαν στον ίδιο τόπο για να δημιουργήσουν από κοινού ένα καινούριο παιχνίδι. Υλικά κατασκευής, η δημιουργική συνεργασία, η συλλογική διάθεση και η αναζήτηση.

Συντελεστές παράστασης: 
σκηνοθεσία:        Κατερίνα Μερόλλε
διασκευή – σύνθεση κειμένων: Βαγγέλης Μαργιολάκης, Κατερίνα Μερόλλε
κίνηση – χορογραφία: Μαργαρίτα Βεριγάκη
σκηνικά: Πρόδρομος Αγριόγιαννος, Βαγγέλης Μαργιολάκης
κοστούμια: Δήμητρα Δημοπούλου
μουσική: Δημήτρης Ξένος

παίζουν:     Πρόδρομος Αγριόγιαννος
                   Γιώργος Αναστασάκης
                   Μαργαρίτα Βεριγάκη
                   Βαγγέλης Μαργιολάκης
                   Βασίλης Περδίος
                   Αναστασία Σαρρή

Athens Fringe Live 2012 - τιμές εισιτηρίων:
Ημερήσιο εισιτήριο (πρόσβαση σε όλους τους χώρους): €5