Pages

I AM MYOWN WIFE : ΕΝΑΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ - ΣΑΡΑΝΤΑ ΡΟΛΟΙ


Αγόρι, Φασίστας, Δολοφόνος, Γυναίκα, Ευεργέτης, Ηρωίδα , Προδότης. 

Μια από τις πιο αμφιλεγόμενες προσωπικότητες της Ανατολικογερμανικής ιστορίας, εκείνη του Lothar Berfelde που έγινε Charlotte Von Mahlsdorf, περνώντας από όλα τα ενδιάμεσα στάδια του φασισμού, του φόνου, της ευεργεσίας, του ηρωισμού και της προδοσίας, θα ενσαρκώνει αυτό το χειμώνα ο Χάρης Αττώνης, μέσα από 40 ρόλους αρκετούς για να περιγράψουν την διαδρομή του από την νεολαία του Χίτλερ, ως το μετάλλιο της τιμής για την προσφορά του στο γκεί κίνημα της Ανατολικής Γερμανίας και την κατηγορία ως πράκτορας της Στάζι, στο πολυβραβευμένο έργο του Doug Wright " I Am My Own Wife", σε μετάφραση σκηνοθεσία Ιωσήφ Βαρδάκη που θα παρουσιαστεί  από 30 Ιανουαρίου στο Υπόγειο του Bios.

Ο Lothar Berfelde γεννήθηκε το 1928 στο Βερολίνο. (Αγόρι.) Έγινε μέλος της Νεολαίας του Χίτλερ το 1944. (Φασίστας.) Σκότωσε τον πατέρα του με έναν πλάστη το 1945. (Δολοφόνος.) Βγήκε από το αναμορφωτήριο με την πτώση του Τρίτου Ράιχ. Στο Ανατολικό (πια) Βερολίνο, άρχισε να μαζεύει αντικείμενα από τα βομβαρδισμένα σπίτια. Άρχισε και να ντύνεται πιο θηλυκά. Μάζευε ό,τι άφηναν πίσω τους όσοι δραπέτευαν στη Δύση. Το 1960, στην έπαυλη των Von Mahlsdorf, με τα αντικείμενα που μάζευε άνοιξε ένα μουσείο. Κι έγινε η Charlotte Von Mahlsdorf. (Γυναίκα.) Από το 1970 και μετά, οι gay του Ανατολικού Βερολίνου, είχαν στο μουσείο της έναν χώρο, όπου μπορούσαν να συγκεντρώνονται και να συναναστρέφονται ο ένας τον άλλον. (Ευεργέτης.) Μετά την πτώση του Τείχους της απονεμήθηκε το μετάλλιο τιμής για την προσφορά της στο gay κίνημα της Ανατολικής Γερμανίας.  (Ηρωίδα.) Μέχρι που άρχισαν να κυκλοφορούν έντονες φήμες, ότι η Charlotte ήταν πράκτορας της Στάζι και «εξαγόραζε» την ανοχή των αρχών, με αντάλλαγμα πληροφορίες για τους θαμώνες του άτυπου gay bar της. (Προδότης.)

Ποια «ταμπέλα» μας ανήκει; Τι καθορίζει αυτό που είμαστε; Οι άνθρωποι που περνάνε απ’ τη ζωή μας; Οι μνήμες; Αυτό που είμαστε καθορίζεται; Ή είμαστε απλά μια συλλογή από αντικείμενα, από σχέσεις, από συμπεριφορές και αλληλεπιδράσεις; Είμαστε όλοι οι άνθρωποι της ζωής μας; Μια συλλογή που εξελίσσεται σε μουσείο;

Με το πολυβραβευμένο έργο του Doug Wright, όπου ένας ηθοποιός (Χάρης Αττώνης), υποδυόμενος 40 ρόλους αφηγείται την ιστορία της Charlotte Von Mahlsdorf, ο Ιωσήφ Βαρδάκης (μετάφραση-σκηνοθεσία) δημιουργεί μια παράσταση που εξερευνά την έννοια της ατομικής ταυτότητας.

I Am My Own Wife @ Bios Basement
30.1 - 3.4
Χορηγός Επικοινωνίας : Theaterview

Μετάφραση-Σκηνοθεσία: Ιωσήφ Βαρδάκης
Σκηνικά: Ρεβέκα Μουστάκη-Ζέη
Κοστούμια: Χριστίνα Σκαρπέλη
Μουσική: Μαριέττα Φαφούτη
Artwork: Κωνσταντίνος Μπελιάς
Φωτογραφίες: Θάνος Χούτος
Promo Video: Sixtwelve

Ερμηνεύει ο Χάρης Αττώνης

Hμέρες παραστάσεων: Δευτέρα & Τρίτη
Ώρα έναρξης: 21.30 / Διάρκεια: 90΄
Τιμή Εισιτηρίου: 15 ευρώ, 10 ευρώ (φοιτητικό)
Παραγωγή: Degreezero