Pages

UNDERGROUND: ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΘΕΑΤΡΙΚΟΣ ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ!!!


Ένας νέος θεατρικός και όχι μόνο χώρος συστήνεται στο  κοινό  της Αθήνας και φιλοδοξεί να προσφέρει ποικίλες δραστηριότητες με κεντρικό πάντα άξονα το θέατρο. Ο Κώστας Αρζόγλου με τη πολύχρονη εμπειρία του στο θεατρικό σανίδι και το σωματείο «Πέτρα» που δημιούργησε ο ίδιος με συμπορευτές του μια ομάδα 30 ατόμων φέρνουν μια νέα πνοή μέσα από τη τέχνη τους και χρωματίζουν το γκρίζο τοπίο των καιρών μας. Συνοδοιπόρος σε αυτό το ταξίδι είναι η πολύπειρη ηθοποιός- σκηνοθέτης Βάνα Πεφάνη η οποία θα εκφράσει και αυτή τις δικές τις ανησυχίες μέσα από την τέχνη της υποκριτικής εγκαινιάζοντας το χώρο με τη θεατρική παράσταση "Μεταξωτές γυναίκες" σε δικό της κείμενο και σκηνοθεσία και ο Κώστας Αρζόγλου διοργανώνει από τον Ιανουάριο το θεατρικό σεμινάριο "Ανοιχτές πρόβες" το οποίο θα καταλήξει σε παράσταση με πρωταγωνιστές τους συμμετέχοντες. Κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχωρήθηκε την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου οι δύο αγαπημένοι ηθοποιοί αναφέρθηκαν στις παραγωγές που επιμελείται ο καθένας ενώ ανακοίνωσαν την πρώτη συνεργασία τους στην σκηνή του Πολυχώρου UNDERGROUND στο έργο του Ιάκωβου Καμπανέλη "Αυτός και το παντελόνι του" σε σκηνοθεσία Βάνας Πεφάνη με πρωταγωνιστή τον Κώστα Αρζόγλου.
Πιο αναλυτικά ο Κώστας Αρζόγλου καλωσόρισε τους δημοσιογράφους στον εναλλακτικό αυτό χώρο και αναφέρθηκε στην καινούργια αυτή σύμβαση ανάμεσα στο θεατή και τη σκηνή μέσα από αυτή τη εναλλακτική διάταξη που προσφέρει ο πολυχώρος UNDERGROUND και μέσα στον οποίο θα κληθούν να λειτουργήσουν οι συντελεστές μιας παράστασης. Έδωσε επίσης σημαντικές πληροφορίες για το  σεμινάριο "Ανοιχτές πρόβες" που διοργανώνει ο ίδιος αυτή την περίοδο και την παράσταση που θα προκύψει στο τέλος μέσα από την οποία θα επιχειρηθεί μια βαθιά μελέτη  στο μύθο του Οιδίποδα , εστιάζοντας πάνω στο πρόσωπο της Ιοκάστης.

Η Βάνα Πεφάνη από την πλευρά της αναφέρθηκε στον κεντρικό άξονα γύρω από τον οποίο θα κινηθούν όσο αναφορά την επιλογή έργων  και αυτός δεν θα είναι άλλος από το νέοελληνικό έργο. Πρώτο δείγμα γραφής αποτελεί το έργο της "Μεταξωτές γυναίκες" που θα παίζεται μέχρι τέλος Ιανουαρίου σε δική της σκηνοθεσία.

Στο τέλος μίλησαν οι συντελεστές και ηθοποιοί Ελευθερία Κόμη (κινησιολόγος), Αγγελική Καρυστινού (ηθοποιός) και η Aurore-Αλεξάνδρα Marion (ηθοποιός) για τη μέχρι τώρα εμπειρία της συμμετοχής τους στην παράσταση "Μεταξωτές γυναίκες".

«Εν αρχή ην ο χώρος» λοιπόν όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Κώστας Αρζόγλου παραφράζοντας το γνωστό ρητό , και συμπλήρωσε η Βάνα Πεφάνη δίνοντας τη δική της οπτική γωνία για το πολυχώρο UNDERGROUND  ως ένας χώρος "υπό κατασκευή" .