Pages

"ID" - CIRQUE ELOIZE: ΜΙΑ ΣΠΑΝΙΑ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ


Τα φετινά Χριστούγεννα, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών υποδέχεται για πρώτη φορά το συναρπαστικό Cirque Éloize [Σιρκ Ελουάζ] που θα παρουσιάσει στις 15, 16, 17, 18, 19 και 20 Δεκεμβρίου το εκθαμβωτικό υπερθέαμα με τίτλο iD. Από τις 15 έως τις 18/12, έχουν προγραμματιστεί στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη βραδινές παραστάσεις (ώρα έναρξης 20:00), ενώ το Σάββατο 19/12 μία απογευματινή και μία βραδινή (ώρες 16:00 και 21:00). Την Κυριακή 20/12, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να επιλέξει ανάμεσα σε δύο παραστάσεις, το μεσημέρι και το απόγευμα (ώρες έναρξης 12:00 και 17:00). 

Πρόκειται για μια φαντασμαγορική παραγωγή, γεμάτη τόλμη και νεωτερικότητα, που ενσωματώνει τα σύγχρονα πολυμέσα, για ένα μίγμα των τεχνών του τσίρκου και των σύγχρονων αστικών χορών του δρόμου όπως το hip-hop και το breakdance, το οποίο έχει σκηνοθετήσει ο Jeannot Painchaud [Ζαννό Παινσώ], πρόεδρος, ιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής της διάσημης καναδικής ομάδας τσίρκου.
Το iD  είναι μια εκπληκτική παράσταση που μεταφέρει το κοινό στους δρόμους, στην καρδιά της πόλης, σε ένα δημόσιο χώρο, όπου οι άνθρωποι συναντιούνται για να βρουν την ταυτότητά τους και να απαρνηθούν την  ανωνυμία τους, σε ένα περιβάλλον όπου η ατομικότητά τους εκφράζεται και μέσα από τη διεγερτική μουσική που έγραψαν οι συνθέτες Jean-Phi Goncalves [Ζαν-Φι Κονκάλβ] και Alex McMahon [Αλέξ Μακ Μαόν]. Η σκηνή ζωντανεύει από την ανεξάντλητη ενέργεια των ακροβατών, των χορευτών και των breakdancers, με βιντεοπροβολές σε τεράστιες οθόνες και ένα εκπληκτικό φινάλε σε ένα μοναδικό trampwall που θα κάνει τον κάθε θεατή να λατρέψει αυτό το ανεπανάληπτο σόου. Ένα σόου γεμάτο φρεσκάδα, νεανικότητα και αδρεναλίνη, ένα καλλιτεχνικό και αθλητικό επίτευγμα συνάμα, μια μαγευτική ξενάγηση στην λυτρωτική χώρα των αισθήσεων.

Με ακροβατικά που κόβουν την ανάσα καταρρίπτοντας τους φυσικούς νόμους, με ιλιγγιώδεις ρυθμούς που προκαλούν δέος, με πηγαίο χιούμορ, αυθεντική έμπνευση και ευαισθησία, το iD κατακτά την απόλυτη καλλιτεχνική αρμονία. Πρόκειται όντως για ένα καλαίσθητο και σαγηνευτικό κράμα όλων των σκηνικών τεχνών, του θεάτρου, της μουσικής, του χορού, των τεχνών του δρόμου και του τσίρκου, με σωστές δόσεις συναισθήματος και εντυπωσιασμού, χαράς και γέλιου, ευαισθησίας και τρυφερότητας, δεξιοτεχνίας, φαντασίας και ακραίας τόλμης. Ένα απαύγασμα καλαισθησίας, μια αποθέωση της δύναμης, μια προσέγγιση της τελειότητας. Ένα εκπληκτικό πολυθέαμα απαράμιλλης ομορφιάς και χάρης που διεγείρει όλες τις αισθήσεις του θεατή.

Και το αποτέλεσμα δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικό, αφού το iD είναι δημιούργημα του πολυβραβευμένου Cirque Éloize, της ομάδας που έδωσε διαφορετικό νόημα στην τέχνη του τσίρκου, του διάσημου συνόλου που ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο από το 1993, αποτελώντας μαζί με το Cirque du Soleil (σήμερα συνυπάρχουν πλέον ως συνεργαζόμενες και συγγενείς εταιρίες) τους δύο παγκόσμιους ηγέτες στην σύγχρονη τέχνη του τσίρκου αλλά και στα μεγάλα οικογενειακά θεάματα. 

Το Cirque Éloize
εδώ και 20 χρόνια, εμπλουτίζει συναισθηματικά εκατομμύρια θεατές, καταθέτοντας επί σκηνής αληθινά έργα τέχνης μεγάλης κλίμακας, ενώ, μέσα από τις παραστάσεις του, δίνει αποστομωτικές απαντήσεις σε διαχρονικά ζητήματα, όπως η συνύπαρξη της υψηλής αισθητικής και ποιότητας με τη μαζική διασκέδαση, της αυθεντικής δημιουργίας και έμπνευσης με τη φαντασμαγορία και το ανυπέρβλητο θέαμα. Ταυτόχρονα, ανιχνεύει τις πανάρχαιες ακροβατικές τεχνικές και παραδόσεις και τις συνδυάζει με την πρωτοπορία και τις μοντέρνες φόρμες. Έτσι, το Cirque Éloize δημιουργεί μια νέα τέχνη στην οποία το βασικό ζητούμενο είναι η καλλιτεχνική αρτιότητα, μια τέχνη που εκφράζει το σύγχρονο χαρακτήρα της με έναν καινοτόμο τρόπο αλλάζοντας όλα τα δεδομένα στο χώρο του θεάματος.

Το Cirque Éloize μετράει ήδη 10 πρωτότυπες παραγωγές και 4.000 παραστάσεις σε περισσότερες από 440 πόλεις και 40 χώρες. Έχει λάβει μέρος σε πολλά και σημαντικά διεθνή φεστιβάλ, ενώ με τις παραστάσεις του έχει «ξελογιάσει» κυριολεκτικά το Broadway και το West End. Παράλληλα, επιχειρώντας να προσδώσει στο έργο του έναν ουσιαστικό εκπαιδευτικό χαρακτήρα, δημιούργησε το 2004 ένα στούντιο στο ιστορικό κτήριο του σταθμού Dalhousie, στην καρδιά της παλαιάς πόλης του Μόντρεαλ, έναν χώρο καλλιτεχνικών συναντήσεων, έκφρασης και διαλόγου για την κοινότητα του τσίρκου, προσκαλώντας καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο να το επισκεφθούν.

Αμέσως μετά τις παραστάσεις της Αθήνας, το Cirque Éloize θα επισκεφθεί και την πόλη της Θεσσαλονίκης όπου θα παρουσιαστεί από τις 22 έως και τις 26 Δεκεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Ημέρες και ώρες παραστάσεων
Τρίτη 15/12 20:00
Τετάρτη 16/12 20:00
Πέμπτη 17/12 20:00
Παρασκευή 18/12 20:00
Σάββατο 19/12 16:00 & 21:00
Κυριακή 20/12 12:00 & 17:00

Διάρκεια παράστασης
2 ώρες (με διάλειμμα)

Τιμές εισιτηρίων:
Νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ, 65+, πολύτεκνοι: 25 € * 
Ζώνη Γ: 30 € (Παιδικά – Φοιτητικά: 21 €)
Ζώνη Β: 40 € (Παιδικά – Φοιτητικά: 28 €)
Ζώνη Α: 50 € (Παιδικά – Φοιτητικά: 35 €)
Διακεκριμένη Ζώνη: 65 € (Παιδικά – Φοιτητικά: 46 €)

* Τα εισιτήρια των 25 € διατίθενται μόνον στη  Ζώνη Γ
  Τα παιδικά εισιτήρια ισχύουν για παιδιά έως 12 ετών 

Πληροφορίες για το κοινό
Τηλ.: 210 72.82.333

Επίσης