Pages

CONTRACTIONS TOY ΜΑΙΚ ΜΠΑΡΛΕΤ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΚΜΗΝΗ


Η  Πέμη Ζούνη επέλεξε να ανεβάσει, τη φετινή θεατρική σεζόν, το έργο “Contractions” που έγραψε ο Βρετανός Μάικ Μπάρλετ το 2008, μόλις 28 χρονών, αναρωτώμενος «Τι κοινωνία κυοφορούμε;» θέλοντας να περιγράψει τη διαδικασία της απόλυτης σύνθλιψης της ανθρώπινης υπόστασης. Η  Αγγελική Παρδαλίδου υποδύεται την Έμμα, την πρόθυμη υπάλληλο μιας πολυεθνικής και η Αναστασία Χαριτίδου, την δίχως όνομα απρόσωπη μάνατζερ, ενώ τη μετάφραση του έργου από τα αγγλικά στα ελληνικά φρόντισε ο Χρήστος Νικολόπουλος.

Στο κοντινό μέλλον, στο γραφείο μιας πολυεθνικής εταιρίας εργάζεται η μάνατζερ και η νέα, φέρελπις υπάλληλός της, Έμμα. Το περιβάλλον είναι ήσυχο και φιλικό. Ζητούμενο είναι η «ασφάλεια», αλλά και η «δικαιοσύνη», με τους κανόνες επικοινωνίας να επιτάσσουν ευγένεια και ακριβολογία, ενίοτε με χιούμορ... Μέσα από δεκατέσσερις εικόνες και χρόνο λίγων μηνών, έννοιες, όπως το δικαίωμα, η ελευθερία και η επιλογή θα γίνουν εφιάλτης για τις δυο γυναίκες.  Σε ένα πολύ κοντινό μέλλον (ή μήπως έγινε ήδη παρόν;) κάποιες έννοιες μετακινούνται ανεπαισθήτως και οδηγούν στον εφιάλτη. Έννοιες όπως: Δικαίωμα και Ελευθερία. Έννοιες όπως: Επιλογή.
Ο πολυβραβευμένος Μάικ Μπάρτλετ (Mike Bartlett, 1980-) έχει τιμηθεί τρεις φορές με το βραβείο Lawrence Olivier, έχει κερδίσει το  Old Vic New Voices award και το Writer's Guild Tinniswood and Imison, ενώ έχει προταθεί για το σύνολο του έργου του και για Bafta. Έργα του παρουσιάζονται συνεχώς στο Εθνικό και στο Βασιλικό Θέατρο της Αγγλίας, καθώς επίσης μεταφράζονται και παρουσιάζονται σε όλο τον κόσμο. Το “Contractions” πρωτοπαρουσιάστηκε στο Royal Court Theater του Λονδίνου το 2008.

Σκηνοθεσία : Πέμη Ζούνη
Ηθοποιοί : Αγγελική Παρδαλίδου (Έμμα), Αναστασία Χαριτίδου(Μάνατζερ)
Μετάφραση : Χρήστος Νικολόπουλος. ΣΚΗΝΙΚΑ – ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Ιωάννα Τιμοθεάδου.
Μουσική: Κωνσταντίνος Παγιάτης ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΦΩΤΙΣΜΩΝ: Βασίλης Κλωτσοτήρας.
Φωτογραφίες: © Νικολέττα Γιαννούλη ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ TRAILER: Αντώνης Σωτηρόπουλος
Σχεδιασμός Αφίσας:  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΕΝΙΕΡΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: Βασιλικη μαμαλουκου
Χτενίσματα: Κωνσταντίνος Σαββάκης ΜΑΚΙΓΙΑΖ: Πένυ Λυκούδη
Βοηθός Σκηνοθέτη: Σίσσυ Ιγνατίδου ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Mangola Productions

Κάθε Τετάρτη:  21:30
Διάρκεια: 70’ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΚΜΗΝΗ, ΑΛΚΜΗΝΗΣ 12, ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ Τ: 210 3428650 info@theatro.gr
ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ: 10 ΕΥΡΩ ,  ΦΟΙΤΗΤΕΣ/ANEΡΓΟΙ: 8 ΕΥΡΩ, ΑΤΕΛΕΙΕΣ: 5 ΕΥΡΩ.