Pages

"DOURGOUTI ISLAND HOTEL" ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ "ΟΧΙ ΠΑΙΖΟΥΜΕ"


Μια περιπατητική παράσταση στην "τράνζιτ" γειτονιά του Δουργουτίου, με ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα προσφυγική, αγωνιστική και μεταναστευτική ιστορία, από την ομάδα "Όχι Παίζουμε" στο πλαίσιο της πλατφόρμας UrbanDig, από 23/10 έως 1/11, σε σύλληψη/δραματουργία Γιώργου Σαχίνη, Ειρήνης Αλεξίου, Κατερίνας Κωνσταντινάκου και Άννας Μαγουλιώτη. Η παράσταση συμπίπτει με την Παγκόσμια Ημέρα Τεχνών του Δρόμου και Ελευθέρης Έκφρασης που εορτάζεται στις 26/10 και συμπεριλαμβάνει επίσης τα αποτελέσματα του εργαστηρίου Hotel Obscura Athens που υλοποιείται στο πλαίσιο της ομώνυμης Ευρωπαϊκής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας, Γαλλίας, Αυστρίας και Αυστραλίας.

Το Δουργούτι μοιάζει με νησί άγονης γραμμής κοντά στο κέντρο της Αθήνας, που έχει τη δική του ιστορία, κοινωνία, πολεοδομία, ρυθμό, χρώμα, ησυχία σε σχέση με τη γύρω πολύβουη «ακτογραμμή». Η ομάδα παραστατικών τεχνών "Όχι Παίζουμε" στο πλαίσιο της πλατφόρμας UrbanDig, μας καλεί στο Dourgouti Island Hotel, μια παράσταση - εξερεύνηση σε μια γειτονιά της Αθήνας με ιδιαίτερη προσφυγική, αγωνιστική και μεταναστευτική ιστορία. Μια περιπατητική παράσταση σε μια γειτονιά «τράνζιτ».
Περισσότεροι από 40 performers, χορευτές, ηθοποιοί, μουσικοί, live artists και εικαστικοί από την περιοχή, την Ελλάδα και το εξωτερικό, μοιρασμένοι σε τρεις ωριαίες διαδρομές, συναντούν τους θεατές στους 25 σταθμούς των διαδρομών. Σε λίγα τετραγωνικά μέτρα και με υλικό το χτες και το σήμερα του τόπου,  φτιάχνουμε σύντομα ταξίδια στενού κύκλου, 10 ατόμων τη φορά. Ένα φευγιό με όχημα την πόλη, αφιερωμένο στο έντονο στοιχείο μετακίνησης που είχε πάντα και έχει ακόμα η γειτονιά.  
Το Dourgouti Island Hotel είναι η αφορμή και η αυλαία λήξης του ομώνυμου δωδεκάμηνου προγράμματος συλλογικής δια-τομεακής ανοιχτής χαρτογράφησης του πολιτισμικού πλούτου της περιοχής μέσα από 90 ημέρες επιτόπιων δράσεων με τη συνεργασία 67 ομάδων-φορέων και 450 κατοίκων και φίλων της γειτονιάς, φοιτητών, επιστημόνων, καλλιτεχνών, ερευνητών.  

Συντελεστές της Παράστασης:

Σύλληψη/δραματουργία:  Γιώργος Σαχίνης, Ειρήνη Αλεξίου, Κατερίνα Κωνσταντινάκου, Άννα Μαγουλιώτη
Καθοδήγηση performer:   Γιώργος Σαχίνης, Ειρήνη Αλεξίου, Κατερίνα Κωνσταντινάκου
Εικαστική διαμόρφωση:  Άννα Μαγουλιώτη
Έρευνα/πηγές:  Διατομεακές ομάδες έρευνας του Dourgouti Island Hotel Project, Ομάδα Προφορικής Ιστορίας Δουργουτίου (ΟΠΙΔΟΥ)
Performers:
Bruno Freyssinet(FR),  Katerina Kokkinos (ΑU), Pauline Huguet (UK), Rob McNeill (UK), Katrina Wolger (AT), Χρήστος Ανανιάδης, Παναγιώτης Ανδρονικίδης, Μαριάννα Βαρβιάνη, Δημήτρης Βέργαδος, Ηλίας Βογιατζηδάκης, Νάντη Γώγουλου, Αγγελική Δαλαγγέλη, Δημοσθένης Ελευθεριάδης, Τζίνα Θλιβέρη, Οδυσσέας Ιωάννου Κωνσταντίνου,Στεφανία Καλομοίρη, Μαριάνθη Καραδήμα, Κωνσταντίνος Καρβουνιάρης, Γωγώ Καρτσάνα, Εμαννουέλα Κορκή, Ναπολέων Μανάτος, Τζάνος Μάζης, Δήμητρα Μητροπούλου, Γιάννης Μήτσος, Νάνσυ Μπούκλη, Μυρτώ Ναούμ, Ιωσήφ Γεβουντιάν, Αγάπη Ντούσκα, Βαγγέλης Παπαδάκης, Ρόζα Προδρόμου, Κατερίνα Πρωτονοταρίου, Έλενα Σταυροπούλου, Βασίλης Ζιάκας, Στέφανος Κατής Κατερίνα Χάλκου, Λία Χαμηλοθώρη, Άννα Χανιώτη, Χάρης Χρονόπουλος, Διονύσης Γιαννίμπας, Ειρήνη Ηλιοπούλου και η χορωδία του Αγίου Αλεξάνδρου Π. Φαλήρου
Sound design:  Δημήτρης Βέργαδος
Οργάνωση παραγωγής:  Λευτέρης Κώτσης , Ειρήνη Γεωργαλάκη, Θεοδώρα Σάββα, Ιωάννα Θεοδώρου
Υποστήριξη παραγωγής:  Μαριάνθη Καραδήμα, Ειρήνη Ηλιοπούλου
Εκπαιδευτική συνεργασία για τα παιδιά της γειτονιάς:  Διονύσης Γιαννίμπας
Φωτογραφίες: Irina Vosgerau
Βίντεο:  M-word web radio
Γραφιστικά: Κώστας Τσακαλάκης
Οργάνωση Επικοινωνίας: Ανθή Χρήστου
Υπεύθυνη Γραφείου Τύπου: Ελεάννα Γεωργίου | eleanna.georgiou@gmail.com | 6944535357
Social Media: Νίνα Θανασούλα
Website: Ρέα Ζέκκου, KώσταςΤσακαλάκης, Νίνα Θανασούλα, Ομάδα Άστυ, Δημήτρης Ζαχαράκης

Ημέρες και Ώρες Παραστάσεων
Παρασκευή  23/10, 17:00-20:30
Σάββατο 24/10, 17:00-20:30
Κυριακή 25/10, 12:00-15:30
Παρασκευή 30/10, 12:00-15:30
Σάββατο 31/10, 12:00-15:30
Κυριακή 1/11, 12:00-15:30
**H παράσταση αποτελείται από τρεις ωριαίες διαδρομές. Ο θεατής συνεννοείται τηλεφωνικά την ώρα άφιξης του με βάση τον αριθμό διαδρομών που επιθυμεί να παρακολουθήσει. 

Αφετηρία & Κράτηση Εισιτηρίων
Α.Π.Σ. Πήγασος, Φανοσθένους 8
Τηλ. κράτησης θέσεων:  210 9222863 , 6985069300
Ώρες ταμείου: Τρίτη-Κυριακή, 10:00-13:00 και 17:00-20:00 (από τις 10 Οκτωβρίου)

Τιμές Εισιτηρίων και Διάρκεια Παραστάσεων
3 διαδρομές (180΄): Κανονικό 15€ | Φοιτητικό - Ανέργων 8€ |
2 διαδρομές (120΄): Κανονικό 15€ | Φοιτητικό - Ανέργων 6€ |
1 διαδρομή (60΄): Κανονικό 10€ | Φοιτητικό - Ανέργων 6€ |
** Απαραίτητη η κράτηση θέσεων προς καθορισμό της ώρας εισόδου (είσοδος κάθε 20 λεπτά εντός του ωραρίου παράστασης σε γκρουπ των 10 ατόμων)