Pages

Η ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΤΣΕΛΣΟΜΙΝΑ ΤΗΣ ΚΑΤΙΑΣ ΓΕΡΟΥ ΣΤΟ LA STRADA...


La Strada: Ο φόβος και ο τρόμος μας. Ο δρόμος. Κάπου εκεί αρχίζουν και κάπου εκεί τελειώνουν όλα. Όπως ακριβώς συμβαίνει και στην ζωή. Η θεατρική διασκευή του νεοραλιστικού δράματος του Φεντερίκο Φελίνι, σε σενάριου του ίδιου σε συνεργασία με τους Τούλιο Πινέλι και Ένιο Φλαϊάνο, που απέσπασε το όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας το 1956, με πρωταγωνιστές τους Άντονι Κουίν και Τζουλιέτα Μαζίνα (σύζυγο του σκηνοθέτη) συνεχίζει να τα ταξιδεύει το κοινό στο δρόμο προς την αυτογνωσία, με όλες τις τραγικές συνέπειες που καμιά φορά συνεπάγεται αυτό. Ο Βασίλης Νικολαϊδης σκηνοθετεί την Κάτια Γέρου (Τζελσομίνα), τον Θανάση Κουρλαμπά(Ζαμπανό) και τον Νίκο Νίκα (τρελός) στους βασικούς ρόλους αναβιώνοντας επι σκηνής, ολοζώντανα την σκληρότητα του δρόμου, την δύναμη του χρήματος, την δυσκολία της επιβίωσης, το εφήμερο του έρωτα, την γενναιότητα της αγάπης και την ελευθερία της ψυχής μέσα σε δυο περίπου ώρες με μια λιτή, σφιχτή, ρεαλιστική σκηνοθεσία που κυλά σαν νερό έναν σύγχρονο Ζαμπανό και μια Κάτια Γέρου που μεταμορφώνεται κυριολεκτικά σε Τζελσομίνα, υποκριτικά, κινησιολογικά και ενδυματολογικά και σε συνεπαίρνει στον δικό της δρόμο.. 

Η Τζελσομίνα (Τζουλιέτα Μαζίνα) ένα ονειροπαρμένο και καλοκάγαθο πλάσμα που βλέπει μόνο το καλό στους άλλους, πωλείται (στην κυριολεξία) από τη μητέρα της στον Ζαμπανό (Άντονι Κουίν) ένα βάρβαρο πλανόδιο "καλλιτέχνη τσίρκου". Ο Ζαμπανό συμπεριφέρεται με το χειρότερο τρόπο στη Τζελσομίνα και δε διστάζει να την απατήσει με άλλες γυναίκες. Στο ίδιο τσίρκο εργάζεται κι ο ισορροπιστής Τρελός που είχε μαγέψει τη Τζελσομίνα με τα ακροβατικά του. Ο Τρελός θα βοηθήσει τη Τζελσομίνα να καταλάβει ότι αγαπά τον Ζαμπανό παρά τον βίαιο του χαρακτήρα κι ότι εκείνος τη χρειάζεται κι ενώ σε εκείνη θα δοθούν πολλές ευκαιρίες να σπάσει τα δεσμά της και να ξεφύγει από τον τύραννο εκείνη θα παραμείνει δίπλα του για να υπομείνει τις βίαιες του εκρήξεις
Εξαιρετικός ο Θανάσης Κουρλαμπάς στον ρόλο του σκληρού αρσενικού που έχει μεγαλώσει στον δρόμο με πρότυπο τον πατέρα του, επίσης καλλιτέχνη του δρόμου, πιο επιδέξιου στο επικίνδυνο νούμερο με την αλυσίδα πάχους 1 μέτρου που βρήκε τραγικό θάνατο ενώ επιχειρούσε το σάλτο μορτάλε, και μόνο θεό του το χρήμα. Ήρωας τραγικός που συντρίβεται υπό το βάρος μιας αγάπης που δεν μπορεί να κατανοήσει, να αποδεχτεί και να διαχειριστεί και όπου όταν πια έρχεται η συνειδητοποίηση της είναι ήδη πολύ αργά. 
Ο όμορφος κόσμος του περιπλανώμενου "τρελού" και της Τσελσομίνα κονταροχτυπιέται διαρκώς με τον γεμάτο οργή και τεστοστερόνη κόσμο του Ζαμπανό, με την μουσική και την κίνηση να εκτονώνουν αυτή την ένταση, στα εξαιρετικά ακροβατικά του Κίμωνα Παντερή που κόβουν την ανάσα. 
Όσο για την  Τσελσομίνα της Κάτιας Γέρου, είναι τόσο αληθινή όσο και απόκοσμη, αστεία μα και συγκινητική, με μια επιφανειακή αδυναμία και αφέλεια μα μια βαθιά γενναιότητα και ελευθερία, δεν είναι απλώς μια ηρωίδα στο δρόμο. Η Τσελσομίνα είναι ο δρόμος... ο προσωπικός δρόμος κάθε ανθρώπου προς την δική του αλήθεια και την δική του λύτρωση.
Μια πολύ καλή παράσταση με δυνατές ερμηνείες σε όλους τους ρόλους από το Θέατρο Victoria που αξίζει να παρακολουθήσει κανείς. 


Ταυτότητα παράστασης 
Μετάφραση - Διασκευή : Ο Θίασος
Σκηνοθεσία: Βασίλης Νικολαϊδης
Σκηνικός χώρος - Κοστουμια: Γιάννης Μετζικώφ
Επιμέλεια κίνησης- Χορογραφία : Κωνσταντίνος Μίχος
Μουσική: Λεωνίδας Μαριδάκης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ευγενία Μαραγκού
Φωτισμοί: Βαγγέλης Κάνδιας
Φωτογραφίες: Γεωργία Σιέττου, Στέλιος Δανιήλ

Παίζουν: Κάτια Γέρου, Θανάσης Κουρλαμπάς, Νίκος Νίκας, Έφη Κόντα, Μέλιος Κατσαμάκης, Ευγενία Μαραγκού, Λεωνίδας Μαριδάκης, Κίμων Παντερής.

ΙΝFO
Παραστάσεις:
• Τετάρτη : 7:30μμ
• Πέμπτη έως Σάβατο : 9:00μμ
• Κυριακή : 8:00μμ
Τιμές εισιτηρίων: 
• Κανονικό εισιτήριο: 18 ευρώ
• Τετάρτη, Παρασκευή & Κυριακή: Γενική είσοδος 12 ευρώ 
• Φοιτητικό / Νεανικό (έως 25 ετών) / Συνταξιούχων (άνω των 65 ετών) : 10 ευρώ
• Aνέργων : 5 ευρώ
• Γενική προπώληση (Viva.gr, 11876, Public, Παπασωτηρίου, Seven Spots, ΙΑΝΟS, ReLoad) : 10 ευρώ

ΤΗΕΑΤROVICTORIA
Μαγνησίας 5 και 3ης Σεπτεμβρίου 119
Τηλ.κρατήσεων: 210-8233125/6972964339 
www.theatrovictoria.gr