Pages

"ΜΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΜΕΡΑ" ΕΩΣ ΤΙΣ 12 ΓΕΝΑΡΗ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ SCROW


Το έργο του Ετόρε Σκόλα "Μια ξεχωριστή ημέρα" συνεχίζεται για λίγες ακόμα παραστάσεις στο Θέατρο Scrow, σε μετάφραση Γιάννη Διαμαντόπουλου και σκηνοθεσία Βασίλη Νικολαϊδη με την Κάτια Γέρου και τον Νίκο Νίκα στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.
Η υπόθεση του έργου του Ιταλού συγγραφέα και κινηματογραφικού σκηνοθέτη, εξελίσσεται με φόντο την Ρώμη του 1938 και το πραγματικό περιστατικό της συνάντησης του Χίτλερ με τον Μουσολίνι. Όταν όλη η πόλη βρίσκεται στο δρόμο για να προϋπαντήσει τον Χίτλερ, τον μεγάλο σύμμαχο, δύο μοναχικοί άνθρωποι τελείως διαφορετικοί μεταξύ τους, συναντιούνται τυχαία και ζουν μια στιγμή ελευθερίας.
Η συνάντηση αυτή τους αιφνιδιάζει, τους αναστατώνει, τους απελευθερώνει και τελικά τους καθορίζει. Κρατάει μόνο μια μέρα, μια μέρα πραγματικά ξεχωριστή και για τους δύο. Στο φόντο η μεγάλη αδυσώπητη Ιστορία και, σε πρώτο πλάνο, η εύθραυστη ιστορία των ανθρώπων.
Ο Ετόρε Σκόλα γεννήθηκε στο Τρεβίνο, επαρχία Αβελίνο, στη Καμπανία. Εισήλθε στην κινηματογραφική βιομηχανία ως συγγραφέας το 1953 και σκηνοθέτησε την πρώτη του ταινία, Let's Talk About Women, το 1964. Το 1974 ο Σκόλα γνώρισε διεθνή επιτυχία με την ταινία του We all loved each other so Much, στην οποία περιέγραφε με ανάγλυφο τρόπο την ζωή και την πολιτική στην Ιταλία μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο, αφιερώνοντας την στον συνάδελφο του και μεγάλο Ιταλό σκηνοθέτη Βιττόριο Ντε Σίκα. Η ταινία κέρδισε το Χρυσό Βραβείο στο 9ο Διεθνές Φεστιβάλ της Μόσχας. Το 1976 κέρδισε το Βραβείο Σκηνοθεσίας (Prix de la Mise en Scene) στο Διεθνές Φεστιβάλ των Καννών για την ταινία του Brutti, sporchi e cattivi. 
Έκτοτε ο Σκόλα σκηνοθέτησε πολλές ταινίες, συμπεριλαμβανομένης της ταινίας "Μια ξεχωριστή μέρα" (1977), με πρωταγωνιστές τον Μαρσέλο Μαστρογιάνι και τη Σοφία Λόρεν και μουσική του Αρμάντο Τροβαιόλι.

Σκηνικός χώρος - κοστούμια : Κυριάκος Κατζουράκης, Χρύσα Βουδούρογλου
Μουσική - σχεδιασμός ήχου : Λεωνίδας Μαριδάκης
Φωτισμοί : Ελευθερία Ντεκώ
Βοηθός σκηνοθέτη: Νίκος Φιλημέγκας

Κάθε  Παρασκευή/Σάββατο/Κυριακή/ στο  SKROW THEATER - Αρχελάου 5, Παγκράτι. 
μέχρι 12  Γενάρη. Τηλ. 210 7235842