Pages

ΔΥΟ ΠΡΕΜΙΕΡΕΣ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΡΕΙΑ...


Με την επιτυχημένη παράσταση της περσινής χρονιάς "Ευρυδίκη" της Sarah Ruhl  ή "Ένα μιούζικαλ στον Άδη", σε μετάφραση-σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου, ανοίγει σήμερα την αυλαία του το Θέατρο Πορεία. Το έργο θα παρουσιαστεί για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων ενώ από τις 20 Οκτωβρίου πρεμιέρα κάνει και η παιδική σκηνή του θεάτρου με το έργο του Volker Ludwig "Τζέλα, Λέλα, Κόρνας και ο Κλεομένης", σε σκηνοθεσία Λίλλης Μελεμέ και Βασίλη Κουκαλάνι.
Η υποψήφια για βραβείο Pulitzer Ruhl, δανείζεται τον πασίγνωστο μύθο του Ορφέα και της Ευρυδίκης, για να γράψει ένα σύγχρονο έργο που μιλάει με χιούμορ και ευαισθησία για την παντοτινή αγάπη και τα λεπτά όρια που χωρίζουν την ζωή από τον θάνατο. Η παράσταση στο Πορεία είναι γεμάτη μουσική, πρωτότυπη και διασκευασμένη, παιγμένη ζωντανά από τους ηθοποιούς.

Η μετάφραση και η σκηνοθεσία είναι του Δημήτρη Τάρλοου, τα σκηνικά & τα κοστούμια  της Ελένης Μανωλοπούλου, η πρωτότυπη και διασκευασμένη μουσική της Κατερίνας Πολέμη, η επιμέλεια της κίνησης της Ζωής Χατζηαντωνίου, οι στίχοι των πρωτότυπων τραγουδιών του Στρατή Πασχάλη, οι φωτισμοί του Αλέκου Αναστασίου και τα video του Γιώργου Κουρμούζα. 
Στο ρόλο της Ευρυδίκης η Κόρα Καρβούνη και του Ορφέα ο Λαέρτης Μαλκότσης. Πρωταγωνιστούν επίσης: Κώστας Γάκης, Γιάννης Νταλιάνης, Μιχάλης Αφολάνιο, Νεφέλη Μαρκάκη και Νάνσυ Σιδέρη.
Εξάλλου … Ένας ίσον κανένας!
Έχοντας την εμπειρία της παράστασης «Μια Γιορτή στου Νουριάν», το οποίο γνώρισε την αποδοχή και τον ενθουσιασμό του κοινού κάθε ηλικίας, η παιδική σκηνή του θεάτρου Πορεία, διατηρεί την πίστη της σε αυτό το χειραφετημένο είδος παιδικού και νεανικού θεάτρου κοινωνικού προβληματισμού προσθέτοντας στην συζήτηση που έχει ανοίξει γύρω από τα ζητήματα της πολιτιστικής συμφιλίωσης, της προκατάληψης και της παιδείας, το θέμα της της αλληλοϋποστήριξης μεταξύ των παιδιών, της απελευθέρωσης της φαντασίας, του δικαιώματος στο παιχνίδι και της παρότρυνσης στη συνδημιουργία μέσα από την κωμωδία "«Τζέλα,  Λέλα,  Κόρνας και ο Κλεομένης». 
Το έργο παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Λίλλης Μελεμέ και Βασίλη Κουκαλάνι, ο οποίος έχει επίσης μεταφράσει και διασκευάσει το έργο από τα γερμανικά και καταπιάνεται για δεύτερη φορά - μετά το «Μια Γιορτή στου Νουριάν» - με έργο του Volker Ludwig, με τον οποίο τον συνδέει και στενή φιλία. Την πρωτότυπη μουσική υπογράφει ο συνθέτης και τραγουδιστής Φοίβος Δεληβοριάς. Τα σκηνικά και τα κουστούμια είναι των Αλεξάνδρας Σιάφκου και  Αριστοτέλη Καρανάνου, οι φωτισμοί του Τάσου Παλαιορούτα και η επιμέλεια της κίνησης της Σεσίλ Μικρούτσικου.
Το έργο αφηγείται την ιστορία 4 μικρών φίλων που μεταμορφώνουν το αφιλόξενο αστικό τοπίο σε έναν απέραντο φανταστικό παιχνιδότοπο. Ταξιδεύουν ανάμεσα σε κάδους, αυτοκίνητα, κολώνες, πολυκατοικίες και φωνές γειτόνων με οδηγό και καύσιμο την φαντασία και την φιλία τους.
INFO:
Θέατρο Πορεία, Τρικόρφων 3-5 & 3ης Σεπτεμβρίου 69 - Πλατεία Βικτωρίας
Τηλ. 210.8210991 & 210.8210082, www.poreiatheatre.com
Κάθε Κυριακή στις 12:00 π.μ.
Γενική είσοδος: 8 ευρώ
Οργανωμένες παραστάσεις για σχολεία καθημερινές στις 10:00 π.μ.
Οργάνωση παραστάσεων: Υρώ Μιχαλακάκου
Τηλ: 6978068699 , 2108210082