Pages

ΤΕΧΝΕΣ + ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ/ ΕΚΘΕΣΗ: " A (NEW) ATHENS STATE OF MIND" ΣΤΟ METAMATIC:TAF


Το metamatic:taf καλωσορίζει τη νέα εκθεσιακή χρονιά φιλοξενώντας από σήμερα Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου την έκθεση a (New) Athens state of mind, μια προσπάθεια χαρτογράφησης του νέου κοινωνικού και πολιτιστικού προσώπου της Αθήνας, όπως αυτό διαμορφώνεται μέσα από τη δράση των δημιουργικών ανθρώπων και ομάδων της πόλης.

Δανειζόμενη τον τίτλο της από το γνωστό τραγούδι του Billy Joel, η έκθεση είναι αφιερωμένη στους κατοίκους της πόλης που αντιμετωπίζουν με θέληση και επιμονή τις πολλαπλές αλλαγές των κοινωνικοοικονομικών συνθηκών, τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο. Αντλώντας από τη φαντασία και τη δημιουργικότητα τους, επιχειρούν να επανεφεύρουν ένα μοντέλο τρόπου ζωής προσαρμοσμένο στο σήμερα και χαρίζουν στην Αθήνα μια γενναιόδωρη ανάσα αισιοδοξίας.
Συνδυάζοντας διαφορετικούς επιστημονικούς και καλλιτεχνικούς τομείς και ετερόκλητες μορφές έκφρασης και δραστηριότητας, η έκθεση a (New) Athens state of mind μετατρέπει τα δωμάτια του metamatic:taf σε ένα πολύπλευρο χάρτη της (νέας) Αθήνας. Εικαστικοί, αρχιτέκτονες, κινηματογραφιστές και blogger εκθέτουν τη δική τους οπτική για τον αστικό χώρο επιδιώκοντας επεμβατικά να τον προσωποποιήσουν. Με κεντρικό σημείο αναφοράς τη διαμόρφωση μιας πρωτότυπης ανθρωποκεντρικής αστικότητας, οι επισκέπτες της έκθεσης καλούνται να γνωρίσουν εκ νέου φαινομενικά γνώριμες γωνιές της πόλης αλλά κυρίως να επαναπροσδιορίσουν τη θέση τους μέσα σε αυτή.
Επιμέλεια: Γιαλένα Κλειδαρά και Ιφιγένεια Παπαμικρουλέα
Εγκαίνια: Πέμπτη 26.09.2013, 20:30
Είσοδος ελεύθερη
Διάρκεια έκθεσης: 26.09 – 27.10.2013
Ώρες Λειτουργίας: Δευτ.-Σαβ. 12:00-21:00, Κυρ. 12:00-19:00