Pages

Καλοκαίρι στο Εθνικό Θέατρο με τις Νεφέλες του Αριστοφάνη


Η σπαρταριστή κωμωδία του Αριστοφάνη θα παρουσιαστεί σε σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη  και μετάφραση Κωνσταντίνου Μύρη στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου στις 13 και 14 Ιουλίου με πρωταγωνιστή τον Γιάννη Μπέζο και μια πλειάδα ταλαντούχων ηθοποιών ενώ στην συνέχεια θα ταξιδέψει σε ολόκληρη την Ελλάδα. Η δεύτερη καλοκαιρινή παραγωγή του Εθνικού θα ανακοινωθεί προσεχώς.

Η διασκευή , η σκηνοθεσία , τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι του Νίκου Μαστοράκη με βοηθό σκηνοθέτη την Βίκυ Βολιώτη. Παίζουν οι Αλέξανδρος Μυλωνάς, Μάκης Παπαδημητρίου, Γιάννης Νταλιάνης, Νίκος Ψαρράς, Προμηθέας Αλειφερόπουλος, Τάνια Τρύπη, Λαέρτης Μαλκότσης, Γαλήνη Χατζηπασχάλη, Κατερίνα Λυπηρίδου, Θάνος Τοκάκης, Μιχάλης Οικονόμου, Γιωργής Τσουρής.

Επίσης ματαιώνεται η παράσταση Τρωίλος και Χρυσηίδα για τη θεατρική περίοδο 2011 – 2012 λόγω προβλήματος υγείας του σκηνοθέτη Όσκαρας Κορσουνόβας. Το Εθνικό Θέατρο θα διερευνήσει τη  δυνατότητα παρουσίασης της παράστασης τη θεατρική περίοδο 2012 – 2013 εφόσον βρεθεί ο κατάλληλος τρόπος και χρόνος.

Αντίθετα οι παραστάσεις Η αυλή των θαυμάτων και Του Κουτρούλη ο γάμος συνεχίζονται κανονικά στην Κεντρική Σκηνή, ενώ η παράσταση του έργου Πυρκαγιές του Ουαζντί Μουαουάντ θα ξεκινήσει στις 15 Μαρτίου όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί.