Pages

«Μπρεχτικές νησίδες» στη σκηνή του Megaron Plus


Μια συζήτηση  με αφορμή τον Μπρεχτ  και την παράσταση «Άνοδος και πτώση της πόλης Μαχαγκόννυ» στις 5 Μαρτίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών λίγο πριν την σκηνική μεταφορά του έργου , στις 13, 15, 17 Μαρτίου στην Αθήνα από το Teatro Real της Μαδρίτης σε σκηνοθεσία της ομάδας Fura dels Baus.

Μια ιδιαίτερη συνάντηση  μεταξύ διακεκριμένων διανοουμένων και ανθρώπων του θεάτρου για την πολιτική, το χρήμα, την εξουσία και το σεξ με αφορμή τον Μπέρτολτ Μπρεχτ και την παράσταση «Άνοδος και πτώση της πόλης Μαχαγκόννυ» θα πραγματοποιηθεί στις 5 Μαρτίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στο πλαίσιο του Κύκλου Μπρέχτ και θα έχει τίτλο «Μπρεχτικές νησίδες»


Πρωταγωνιστές της εκδήλωσης θα είναι ο πρόεδρος της International Brecht Society Hans-Thies Lehmann(Χανς-Τις Λέμαν), ο συγγραφέας και μεταφραστής Πέτρος Μάρκαρης, ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Βασίλης Παπαβασιλείου και ο σκηνοθέτης και ιδρυτικό μέλος της ομάδας Rimini Protokoll Daniel Wetzel(Ντάνιελ Βέτσελ). Τη συζήτηση θα συντονίζει η θεατρολόγος Ελένη Βαροπούλου. 

Στο πλαίσιο του πρωτοκόλλου συνεργασίας του Μεγάρου Μουσικής με το Teatro Real της Μαδρίτης μεταφέρεται στις 13, 15 και 17 Μαρτίου στην Αθήνα μια από τις πιο ενδιαφέρουσες πρόσφατες παραγωγές του. Πρόκειται για την πολιτικο-σατιρική όπερα  «Άνοδος και πτώση της πόλης Μαχαγκόννυ», βασισμένη πάνω στο εμβληματικό έργο των Μπέρτολτ Μπρεχτ και Κουρτ Βάιλ, σε σκηνοθεσία της πρωτοποριακής ομάδας Fura dels Baus και μια διεθνή διανομή τραγουδιστών. 


Ώρα έναρξης 7 μμ.
Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητα
Η διανομή των δελτίων αρχίζει στις 5.30 μμ.