Pages

Πέθανε ο Σοφοκλής Πέππας



Έφυγε το πρωί από τη ζωή, σε ηλικία 63 ετών και μετά από μακρά ασθένεια ο Σοφοκλής Πέππας. Ο γνωστός ηθοποιός διέπρεψε στη τηλεόραση όπου πρωταγωνίστησε σε δημοφιλείς σειρές , όπως το «Λούνα Παρκ», «Λωξάντρα», «Η Αίθουσα του Θρόνου» και το «Άφρικα». 

Στο  θέατρο,πρωταγωνίστησε σε παραγωγές του Εθνικού Θεάτρου στην Επίδαυρο (Πέρσες, Αντιγόνη, Έντα Γκάμπλερ) ενώ στον κινηματογράφο συμμετείχε μεταξύ άλλων στις ταινίες «Η σκόνη που πέφτει», «Ένα γελαστό απόγευμα», «Το τραγούδι της επιστροφής», «Ο Τζώνυς Κελν κυρία μου» και «Έναστρος θόλος». Το 2008 τιμήθηκε με το Βραβείο Βεάκη. 

Πληροφορούμενος την απώλειά του ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος προέβη στην ακόλουθη δήλωση : "Ο Σοφοκλής Πέππας, που χάθηκε σήμερα, υπήρξε ένας αθόρυβος αλλά ακούραστος εργάτης του ελληνικού θεάτρου. Στη μακρόχρονη διαδρομή του, κέρδισε με τη χαμηλόφωνη αλλά ουσιαστική παρουσία του, το ήθος του και την ευγένεια του χαρακτήρα του, το σεβασμό και την εκτίμηση τόσο των συναδέλφων του όσο και του κοινού. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του".

Η κηδεία του είναι προγραμματισμένη για τη Δευτέρα στις 16:00 στο Νεκροταφείο Ζωγράφου.