Pages

Τέχνη και Αντίσταση με αισθητική, σεβασμό και αισιοδοξία στο Θέατρο Ελιάρτ



Η ηθοποιός και θεατρική συγγραφέας Βίλη Σωτηροπούλου και η Ιωάννα Μυλοπούλου αναλαμβάνουν φέτος το Θέατρο Eliart συνεργώντας με πίστη και ομαδικότητα , κόντρα στα σημεία των καιρών και την ψυχολογική και πνευματική συρρίκνωση που επιβάλλουν, σε μια σειρά θεατρικών και άλλων καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων. Το «ζεστό» θεατράκι της οδού Κωνσταντινουπόλεως μετά από το περσινό επιτυχημένο του ξεκίνημα, συνεχίζει φέτος για δεύτερη χρονιά στην ίδια φιλοσοφία, με στόχο να αποτελέσει ένα  εναλλακτικό και φιλικό πολυχώρο που θα φιλοξενεί καλλιτεχνικά δρώμενα με χαρακτήρα και λόγο ύπαρξης. Η πρόθεση είναι να καθιερωθεί ως μια στέγη που θα δίνει χαρά και ζεστή φιλοξενία σε καλλιτέχνες και κοινό.

Εκ πρώτης η κίνηση αυτή αποτελεί ρίσκο όμως για τις δύο γυναίκες είναι αναγκαία πράξη αξιοπρέπειας και θάρρους κόντρα στην  χειραγώγηση,  την ανασφάλεια και την απαισιοδοξία που χαρακτηρίζουν την εποχή.
Ένα καινούργιο θέατρο -με σύμβολο μια ελιά- που βρίσκεται στο καλλιτεχνικό κέντρο της πόλης, στο  Βοτανικό,  θα φιλοξενήσει θεατρικές παραστάσεις, μουσικές βραδιές, παιδικές παραστάσεις, παρουσιάσεις βιβλίων, ποιητικές νύχτες, συναντήσεις χορευτικές, προβολές ταινιών, αφιερώματα σε δημιουργούς Έλληνες και ξένους, σεμινάρια θεάτρου, παρουσιάσεις μαγειρικής, οινογευσίες , κ.α.
Οι θεατρικές παραστάσεις που θα αποτελέσουν το βασικό κορμό θα πλαισιώνονται συνεχώς από ποικίλες εκδηλώσεις. Έτσι εκτός από τα θεατρικά έργα της Βίλης Σωτηροπούλου που ξεκινούν από τα τέλη Οκτωβρίου με το Loser σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μπογδάνου και αργότερα (από Παρασκευή στις 9 Δεκέμβρη) το έργο «Υψηλή μαγειρική των Σχέσεων» σε σκηνοθεσία της Κυριακής Σπανού  θα συνεχιστεί για 2η χρονιά «Το σπίτι της Bernarda Alba» του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, σε σκηνοθεσία της Ζωής Ξανθοπούλου . Τα θεατρικά θα πλαισιώσουν πολλά και ενδιαφέροντα  καλλιτεχνικά μουσικά προγράμματα  όπου θα εμφανιστούν ανάμεσα σε άλλους ο Λουδοβίκος των Ανωγείων με την ηθοποιό Μαρία Τζοπανάκη, η Καίτη Κουλιά, η Ευσταθία, o Βαγγέλης Γερμανός, η Θάλεια Προκοπίου και πολλοί άλλοι.
Το Eliart εκτός από τη συνεργασία με έμπειρους και επαγγελματίες καλλιτέχνες θα παροτρύνει και θα υποστηρίξει νέους δημιουργούς να ανέβουν στην σκηνή, να παρουσιάσουν το έργο τους, να συζητήσουν με το κοινό τους και να εκτεθούν δημιουργικά.
Το ξεκίνημα είναι μουσικό, χαλαρό, κεφάτο και άκρως εκρηκτικό και  γίνεται αυτή την Κυριακή 9 Οκτωβρίου με τους Baclava Cubano, ένα υπέροχο γκρουπ με την κουβανή τραγουδίστρια Mayte Muñoz Oviedo που αποδίδει με μοναδικό τρόπο τη μουσική της πατρίδας της.