Pages

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΜΕ ΣΑΙΞΠΗΡ ΚΑΙ ΑΛΜΟΔΟΒΑΡ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΚΡΟΠΟΛ


Με ένα από τα πιο γνωστά και πολυπαιγμένα έργα του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, τον " Έμπορο της Βενετίας», σε σκηνοθεσία Σπύρου Ευαγγελάτου και με την θεατρική εκδοχή της πολυβραβευμένης κινηματογραφικής ταινίας του Πέδρο Αλμοδόβαρ, "Όλα για την μητέρα μου", σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια ξεκινά από τα τέλη Οκτωβρίου η νέα θεατρική σεζόν στο  Ακροπόλ. 

Τον ρόλο του εβραίου τοκογλύφου Σάυλοκ, ενός από τους σπουδαιότερους χαρακτήρες στην παγκόσμια δραματουργία, θα ερμηνεύει από 25 Οκτωβρίου στην Κεντρική σκηνή του Ακροπόλ ο Νικήτας Τσακίρογλου, με τον Λάζαρο Γεωργακόπουλο στο ρόλο του εμπόρου από την Βενετία , Αντόνιο, και ην Μαρία Σκουλά στον ρόλο της πλούσια αρχόντισσας Πορσίας.  Πρόκειται για μια "γλυκόπικρη κωμωδία", όπου "το κωμικό και το δραματικό στοιχείο διαδέχονται το ένα το άλλο ή συνυπάρχουν" σημειώνει για το έργο ο σκηνοθέτης Σπ. Ευαγγελάτος. 
Τοποθετημένο στην Βενετία του 16ου αιώνα, η οποία υπήρξε μια από τις οικονομικές υπερδυνάμεις της  εποχής, το έργο σχολιάζει τις επιπτώσεις του χρήματος στις ανθρώπινες σχέσεις, μιλώντας επίσης για την φιλία, τον έρωτα, την εκμετάλλευση και το ρατσισμό. Στη διανομή συμμετέχουν επίσης οι Μάξιμος Μουμούρης, Παντελής Δεντάκης, Τζίνη Παπαδοπούλου και Θανάσης Κουρλαμπάς. Η παραγωγή θα παρουσιάζεται σε εναλλασσόμενο ρεπερτόριο με την άλλη μεγάλη παραγωγή του Θεατρικού Οργανισμού Ακροπόλ, που αναμένεται να κάνει πρεμιέρα 8 Νοεμβρίου, το έργο "Όλα για τη Μητέρα μου" του Πέδρο Αλμοδόβαρ, την θεατρική εκδοχή του οποίου υπογράφει ο Πέτρος Χούλιας, ενώ στην παράσταση πρωταγωνιστούν μεταξύ άλλων η Νένα Μεντή, η Μαρίνα Ψάλτη, η Κατερίνα Λέχου, η Γωγώ Μπρέμπου, η Άννα Μονογιού, η Ειρήνη Ιγγλέση και ο Κώστας Κάππας