Pages

Έφυγε από την ζωή ο ηθοποιός Νίκος Δαδινόπουλος

Ο Νίκος Δαδινόπουλος  με τον Διονύση Ππαπαγιαννόπουλο στην σειρά "Λούνα Παρκ"

Σε ηλικία 68 ετών άφησε την τελευταία του πνοή το μεσημέρι του Σαββάτου ο Νίκος Δαδινόπουλος στο Νοσοκομείο Χανίων, όπου νοσηλευόταν το τελευταίο χρονικό διάστημα. Ο  ηθοποιός έδινε εδώ και αρκετό καιρό μάχη με τον καρκίνο.  Η κηδεία του θα γίνει την Τρίτη στο Νεκροταφείο Βύρωνα.


Ο ηθοποιός νοσηλευόταν το τελευταίο χρονικό διάστημα στην ογκολογική μονάδα του Νοσοκομείου Χανίων, όπου είχε μεταφερθεί το από το Κέντρο Αποκατάστασης Ολύμπειον της Κρήτης. Τον περασμένο Σεπτέμβρη είχε υποβληθεί σε μια δύσκολη χειρουργική επέμβαση εξαιτίας ενός λιπώματος στην σπονδυλική στήλη. 
Ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης ο Νίκος Δαδινόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα , στις 7 Οκτωβρίου του 1944. Η καριέρα του ξεκίνησε το 1966. Στον κινηματογράφο έπαιξε μεταξύ άλλων στις ταινίες :«Η Εβδομη μέρα της δημιουργίας», «Κατηγορώ τη ζωή», «Ο κυρ-Γιώργης εκπαιδεύεται», «Εραστές της ζωής», «Η αμαρτία της ομορφιάς» ενώ στην τηλεόραση είχε πρωταγωνιστήσει στην σειρά Λούνα Παρκ, όπου είχε ξεχωρίσει ως ένας από τους ωραίους της οθόνης. Επίσης είχε συμμετάσχει στις σειρές "Για την Άννα" και "Καλημέρα Ζωή" ενώ η τελευταία του τηλεοπτική συνεργασία ήταν στο σίριαλ του Mega "H  Ζωή της Άλλης". 
Τα τελευταία χρόνια συνεργαζόταν με το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης («Δον Καμίλο», «Ο κουρέας της Σεβίλλης», «Οι Φίγκαρο») – γι’ αυτό και διέμενε στο νησί, όπου είχε αποκτήσει πολλούς φίλους.
Ήταν παντρεμένος με τη συνάδελφό του ηθοποιό Μαίρη Ευαγγέλου, με την οποία είχαν χωρίσει, και είχε αποκτήσει έναν γιο, τον Άλκη, ο οποίος εργάζεται ως σκηνοθέτης.