Pages

Ελευθερία ή Θάνατος στο «Faust»


Η bijoux de kant παρουσιάζει τη νέα μουσική performance «Graveyard Café Band / ελευθερία ή θάνατος» εγκαινιάζοντας τον νέο πολύχωρο της Αθήνας «Faust».

Ξυπνούν οι πεθαμένοι κι αγρυπνούν.
Λέγουν πάλι, λέγουν μέσα τους, λέγουν οριστικώς και αμετακλήτως τη μοναδική φράση, τη μόνη αληθινή.
Ελευθερία ή θάνατος.

   



Η bijoux de kant δημιουργήθηκε από τον εικαστικό – σκηνοθέτη Γιάννη Σκουρλέτη και τον μουσικό Κώστα Δαλακούρα τον Δεκέμβριο του 2010. Το 2011 διοργάνωσε την ομαδική έκθεση «Recording actions» στο TAF σε επιμέλεια Αλέξιου Παπαζαχαρία και παρουσίασε τις παραστάσεις:
- «Χρώματα», παράσταση βασισμένη στη «Θεωρία των χρωμάτων» του Johann Wolfgang von Goethe, συμμετέχοντας στα εγκαίνια της Κεντρικής Σκηνής της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση (παραγωγή: Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών).                                                  
- «Werther, ένα εγκώμιο των δακρύων», παράσταση βασισμένη στα «Πάθη του νεαρού Βέρθερου» του Johann Wolfgang von Goethe, στη Μικρή Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση (παραγωγή: Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών & bijoux de kant). 
- «Graveyard Café band/ ALIVE», μουσικό show βασισμένο σε ποίηση Ελλήνων Ρομαντικών ποιητών του 19ου αιώνα στο (παραγωγή: bijoux de kant).

Graveyard Café Band:
Η «Graveyard Café Band» αποτελεί μουσικοθεατρική μπάντα που δημιούργησε ο μουσικός Κώστας Δαλακούρας το 2009 και τις παραστάσεις της σκηνοθετεί και σκηνογραφεί ο Γιάννης Σκουρλέτης. Η πρώτη της παράσταση με τον τίτλο «IN EXTREMIS», παρουσιάστηκε στο TAF τη σεζόν 2009-2010 σε παραγωγή της ομάδας «Πασπαρτού» και η δεύτερη, με τον τίτλο «ALIVE», παρουσιάστηκε σε παραγωγή της «bijoux de kant», τη σεζόν 2010-2011, στο SIX D.O.G.S., στο BLENDER festival του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης και σε διάφορους χώρους πολιτισμού στην Αθήνα και την περιφέρεια. Για τη σκηνοθεσία της παράστασης «IN EXTREMIS», ο Γιάννης Σκουρλέτης βραβεύτηκε με την Τιμητική Διάκριση του «Νέου Δημιουργού» από την Ένωση Ελληνών Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών.