Pages

"ΤΥΡΑΝΝΟΣΑΥΡΟΙ ΡΕΧ" ΤΗΣ ΛΕΝΑΣ ΚΙΤΣΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ -1 ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ



Εμείς, οι Τυραννόσαυροι του Rex της οδού Πανεπιστημίου, είμαστε μια ομάδα ανθρώπων, μια κοινωνία τεράτων που προσπαθούμε να επιβιώσουμε με τα μικρά μας ατροφικά χέρια που δεν μπορούν να αγκαλιάσουν, παρά μόνο να πατήσουν κουμπιά διάφορων τηλεκοντρόλ ή κουμπιά κινητών για να στείλουν μηνύματα τα οποία αποφεύγουν την κατά μέτωπο σύγκρουση με την πραγματικότητα. Από 18 Μαΐου έως και 11 Ιουνίου. 

Η "ΡΕΑ" ΤΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ-ΦΙΛΙΣΚΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΑΠΟ 19 ΜΑΪΟΥ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΟΛΥΜΠΙΑ


Ο 73χρονος κύκλος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Θέατρο Ολύμπια ολοκληρώνεται με το έργο που τον άνοιξε. Μέσα από μια υψηλού συμβολισμού κίνηση, η Εθνική Λυρική Σκηνή τιμά την ιστορία της και παρουσιάζει τη σπουδαία όπερα Ρέα, του Κερκυραίου συνθέτη Σπυρίδωνα-Φιλίσκου Σαμάρα, η οποία εγκαινίασε το θέατρο την 1η Απριλίου του 1944. Η Ρέα θα παρουσιαστεί σε ημισκηνοθετημένη μορφή, σε μουσική διεύθυνση του Βύρωνα Φιδετζή, σκηνοθετική επιμέλεια του Νίκου Διαμαντή, με την Ορχήστρα και τη Χορωδία της ΕΛΣ, καθώς και διακεκριμένους Έλληνες μονωδούς.

"BELOVED": ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ 18-19-20 ΜΑΪΟΥ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ


Μια ελληνο-γερμανική συνεργασία ανάμεσα στη Manuela Hartel (βίντεο και performance, Μόναχο), την Χριστίνα Κάλμπαρη (εικαστικές τέχνες, Αθήνα) και τον Σταύρο Γασπαράτο (ηχητκή τέχνη, Αθήνα), η οποία ερευνά την συναισθηματική, ψυχολογική και πνευματική διάσταση της ανθρώπινης ύπαρξης.